Komentara: 5
Pregleda: 3780
Foto

Gimnazija "Svetozar Marković" predstavila IT odeljenje

05.03.2022. u 18:41h
Izvor: Subotica.com
IT odeljenje Gimnazije „Svetozar Marković“ otvorilo je svoja vrata učenicima osmih razreda i predstavilo im šta sve nudi – od učenja programskih jezika, veb dizajna, različite primene računarstva do saradnje sa firmama okupljenim u IT klasteru našeg grada.
Gimnazija "Svetozar Marković" predstavila IT odeljenje

IT odeljenje je specijalno oformljeno gimnazijsko odeljenje, gde učenici uz „standardne“ predmete imaju i dodatne predmete iz oblasti informacionih tehnologija.

- U Gimnaziji postoji četiri odeljenja IT smera, maturnti su prva generacija koja je upisala. Naši učenici su uspešni ne samo u programiranju i stručnim predmetima, nego i iz matematike, fizike, srpskog jezika, istorije… Imamo izvanredne učinke na takmičenjima, tri učenika su se plasirala na republičko takmičenje, nadamo se da će biti uspešni, a očekujemo rezultate iz fizike i programiranja – ističe Jasmina Dulić, profesorka matematike.

Gimnazija "Svetozar Marković" predstavila IT odeljenjeZahvaljujući stručnim predmetima kao što su programiranje, primena računara, objektno orijentisano programiranje, baze podataka, programske paradigme i veb programiranje, učenici imaju mogućnost da steknu šira znanja u IT sektoru

- Programiranje se uči od prve do treće godine i to je osnovna baza. Za naše buduće učenike je najvažnije da znaju da počinjemo od samog početka, predznanje je dobrodošlo ali nije obavezno – napominje Snežana Žužić, profesorka programiranja na  IT smeru. -  Zajedno ćemo napredovati ka složenijim zadacima, izazovima i projektima. Programski jezik koji učimo je CSS, njime počinjemo a posle nastavljamo i bavimo se i drugim jezicima.

Gimnazija "Svetozar Marković" predstavila IT odeljenje

Pošto su proverili svoje znanje iz matematike, koje je neophodno da bi se upisao IT smer, osmaci su od svojih starijih drugara čuli kako izgledaju časovi, šta ih sve očekuje ukoliko se odluče da postanu deo “IT SVETozarac” družine.

- Upoznali smo ih sa planom i programom, profesorima i preneli im naša iskustva. Predstavili smo đake koji se takmiče, jer je specifičnost ovog odeljenja da daje široko opšte znanje ali I znanje iz IT oblasti. Ukratko, neće se pokajati ako odluče da budu deo IT sveta naše Gimnazije – poručuje Matija Sabo Vojnić, učenik trećeg razreda informatičkog smera.

Gimnazija "Svetozar Marković" predstavila IT odeljenje

 

Izvor: Subotica.com
Promocija IT smera u gimnaziji - ITSVETozarac Promocija IT smera u gimnaziji - ITSVETozarac Promocija IT smera u gimnaziji - ITSVETozarac Promocija IT smera u gimnaziji - ITSVETozarac Promocija IT smera u gimnaziji - ITSVETozarac Promocija IT smera u gimnaziji - ITSVETozarac Promocija IT smera u gimnaziji - ITSVETozarac Promocija IT smera u gimnaziji - ITSVETozarac
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 2 godine i 1 mesec
Komentara: 5
Pregleda: 3780
Povezane teme

gimnazija subotica

gimnazija svetozar marković

subotička gimnazija

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.