Komentara: 2
Pregleda: 6067

Gimnazija po treći put na međunarodnom takmičenju iz engleskog jezika

23.05.2017. u 12:22h
Izvor: Subotica.com
Učenici Gimnazije „Svetozar Marković“, po treći put, učestvovali su na međunarodnom takmičenju iz engleskog jezika Hippo i imali svog predstavnika u finalu koje se održalo u Italiji.
Gimnazija po treći put na međunarodnom takmičenju iz engleskog jezika

Peto Hippo međunarodno takmičenje okupilo je rekordnih 17.500 učesnika sa tri kontinenta (iz Evrope, Azije i Afrike) u prvom krugu takmičenja. U polufinale je ušlo 2.200 takmičara, a u finale, koje je održano 13. i 14. maja, pozvano je njih 85. Među finalistima ovogodišnjeg takmičenja, Gimnaziju „Svetozar Marković“ predstavljala je Nađa Čulić, učenica 1. a odeljenja, koja je na takmičenje otputovala u pratnji mentorke Ljiljane Banjanin Ostrogonac.

Svi učesnici ovog takmičenja dobili su sertifikate o učešću, a finalisti, koji su položili svaki deo testa (čitanje, pisanje, slušanje i govor) sa više od 75%, dobili su međunarodno priznate diplome iz engleskog jezika. Ukupan učinak Nađe Čulić na takmičenju bio je 88%.

Međunarodno Hippo takmičenje „Engleski bez granica“ je jedinstveno takmičenje ovog tipa u svetu. Ono promoviše engleski jezik, poziva učenike iz raznih delova sveta da se takmiče u poznavanju engleskog jezika, a takođe unapređuje saradnju između nastavnika. Glavni cilj je stvaranje i negovanje prijateljskih odnosa, međunarodnog razumevanja i takmičarskog duha među mladim ljudima koji vole i koje interesuje engleski jezik.

Gimnazija "Svetozar Marković" se zahvaljuje Gradskoj upravi i Sekretarijatu za društvene delatnosti – Odseku za osnovno i srednje obrazovanje, koje je finansijski pomoglo odlazak učenice i njene mentorke na ovo takmičenje.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 6 godina i 10 meseci
Komentara: 2
Pregleda: 6067
Povezane teme

gimnazija subotica

gimnazija svetozar marković

takmičenje iz engleskog jezika

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.