Komentara: 9
Pregleda: 2554
Foto

Gimnastička dvorana u Sokolskom domu dobila novu opremu

24.01.2023. u 14:54h
Izvor: Subotica.com
Gimnastička dvorana u Sokolskom domu dobila novu opremu

Zahvaljujući podršci Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu gimnastička dvorana u Sokolskom domu opremljena je novim spravama. U profesionalne sprave – vratila sa odskočnim daskama, konja sa hvataljkama, konja za preskok i dvovisinski ženski razboj uloženo je 2.6 miliona dinara.

- Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu je prepoznao potrebe Grada Subotice i gimnastičkog kluba i podržao opremanje sale profesionalnim spravama. Ovim dokazujemo da radimo na unapređenju sptske infrastrukture na nivou Pokrajine. Ovi sportisti su zaslužili da imaju najbolje uslove za trening i mi smo tu da ih podržimo – poručio je Dane Basta, resorni pokrajinski sekretar, dodajući da je od 2018. u Suboticu uloženo oko 50 miliona dinara.

Gimnastika se u našem gradu trenira od 1945. godine, kada je osnovana sekcija, jedna od prvih šest prilikom formiranja Sportskog društva „Spartak“.

- U ovoj hali treniraju pioniri, juniori i seniori Sokolskog društva „Spartak“ i „Partizan Železničar“. Oni ostvaruju sjajne rezultate – imamo pionirskog prvaka Srbije Erika Martona, juniorskog prvaka Filipa Kulića i veliku nadu Ninu Šabić seniorsku prvakinju Srbije a ženska ekipa „Spartaka“ je ekipni prvak Srbije. Želimo im da i dalje vredno treniraju i ostvaruju sjajne rezultate a mi ćemo se truditi da im obezbedimo što bolje uslove – istakao je gradonačelnik Stevan Bakić, podsećajući da su tokom prošle godine  obnovljeni sportski teren u Ljutovu i teniska hala u Dudovoj šumi.

Nova oprema za treniranje u dvoranu je stigla posle više od pola veka.

- Kada je 1971. godine „Spartak“ bio prvak države tada je kupljen komplet sprava od slovenačko „Elana“. Ne mogu da kažem da parcijalno nismo rešavali problem sprava, ali ovo je prva prava donacija i obnova – podseća trener Zoran Ivanović. - Subotica se pokazuje kao velika jer pomaže i male sportove, a zahvaljujući ovim spravama moći ćemo i da izađemo na međunarodnu scenu.

Izvor: Subotica.com
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 1 nedelju i 3 dana
Komentara: 9
Pregleda: 2554
Povezane teme

gimnastika

stevan bakić

gimnastičarski klub partizan željezničar

gimnastičarsko društvo partizan željezničar

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.