Komentara: 3
Pregleda: 2614

Gerontološki klub „Centar II“ slavi dvadeset i drugi rođendan

13.12.2013. u 17:50h
Izvor: Gerontološki centar Subotica
Jedan od najstarijih Gerontoloških klubova proslavio je dvadeset i drugi rođendan na tradicionalan način. Bogat kulturno- muzički program organizovan uz saradnju sa članovima prikazao je publici koliko je ovo mesto aktivno i neophodno svojim korisnicima.
Gerontološki klub „Centar II“ slavi dvadeset i drugi rođendan

Klub u Žarka Zrenjanina 16 nastao je tako što je kuću u kojem se nalazi, kao legat ostavila Gerontološkom centru Subotica, njena vlasnica Marija Mamužić. Od tada on svake godine broji sve više članova, da bi danas dostigao više dve hiljade. Pored standardnih usluga koje Gerontološki klubovi nude, kao što su ishrana i pranje i peglanje veša, ovaj klub je poznat po dugoj tradiciji kreativnih radionica. Pustovanje vune, oslikavanje svile, stakla, tekstila, izrada predmeta od drveta, sekcija engleskog jezika, rekreacija, sekcija vokalno- instrumentalnog sastava, neke su od ponuđenih aktivnosti koje ovaj klub nudi.

Jedan od članova Gerontološkog kluba „Centar II“ je i bivši gradonačelnik, Geza Kučera. „Razne usluge Kluba koristim, koje pomažu, od pranja pa do svega ostalog. Malo štedim i svoju suprugu, štedim i sebe. Poznajem rad Kluba i znam da izuzetno dobro radi, okuplja veliki broj penzionera“- rekao je Kučera i dodao da on nije počasni član, nego da kao i većina, redovno izmiruje članarinu.

Gerontološki klub „Centar II“ slavi dvadeset i drugi rođendan

Pomoćnik pokrajinskog sekratara za zdravstvo, socijalnu politiku i demografiju, Tomislav Bogunović, istakao je važnost Gerontoloških klubova, koji posluju unutar Gerontološkog centra. „Meni će biti žao ako sadašnja lokalna garnitura ne prepozna jako veliki značaj Gerontoloških klubova sa preko šest i po hiljada ljudi. Koliko čujem, u gradskom budžetu se planira smanjene davanja za ovu svrhu. Apelujem da se ne igraju sa ovim ljudima, sa ovakvom uslugom koja već postoji, jer ovo je nešto što stvarno potrebno“- poručio je Bogunović.

Gerontološki klub „Centar II“ slavi dvadeset i drugi rođendan

Direktor Gerontološkog centra Subotica, dr Nenad Ivanišević, objasnio je da su klubovi centralno mesto okupljanja ljudi u trećem životnom dobu. „Ja se zahvaljujem lokalnoj samoupravi što prepoznaje interes postojanja Otvorene zaštite i Gerontoloških klubova i nadam se da ćemo nastaviti da sarađujemo“- rekao je Ivanišević i dodao da od budžeta zavisi dalje širenje mreže gerontoloških klubova, kao i nastavak usluga koje oni pružaju.

 

Izvor: Gerontološki centar Subotica
Postavljeno pre 10 godina i 4 meseca
Komentara: 3
Pregleda: 2614
Povezane teme

Nenad Ivanišević

gerontološki centar subotica

tomislav bogunović

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.