Komentara: 0
Pregleda: 3618

Gerontološki klub "Bajmok" proslavio 30-ti rođendan

29.10.2013. u 16:35h
Izvor: RTV Yueco
Gerontološki klub “Bajmok” proslavio je 30-ti rođendan. Tim povodom upriličena je izložba radova člana kluba Nikole Ivoševića, kao i ostalih članova kluba koji su deo kreativnih radionica.
Gerontološki klub "Bajmok" proslavio 30-ti rođendan

Gerontološki klub “Bajmok” je prvi  klub u prigradskim mesnim zajednicama i nastao je 1983. godine. Klub ima  435 članova koji učestvuju u različitim sekcijama. Svečanosti prisustvovali su predstavnici Republike Mađarske, pokrajinskog sekreterijata i lokalne samouprave.

Pre tri godine počeli su radovi na renoviranju prostorija Gerontološkog kluba Bajmok. Nakon završetka radova, klub je postao  centar za negovanje starih zanata u okviru IPA projekta „Panonska nega“.

Predstavnik pokrajinskog sekreterijata za socijalna pitanja je ocenio da je Gerontološki centar u Subotici jedan od najboljih u zemlji i da druge opštine i gradovi po tom principu treba da otvore gerontološke klubove. Sekreterijat će nastaviti da finansira dobre projekte.

Na teritoriji grada Subotice za sada je otvoreno 10 gerontoloških klubova, a u planu je još tri.Projekat otvaranja gerontoloških klubova u svim mesnim zajednicama na teritoriji Grada Subotice pokrenuo je subotički Gerontološki centar  2002. godine kada se krenulo sa idejom otvaranja gerontoloških klubova po mesnim zajednicama kao posebnim vaninstitucionalnim oblikom socijalne zaštite starih.U narednom periodu otvoriće se klubovi u Tavankutu i Starom Žedniku.

U klubu se održavaju razne sekcije kao  pletenje, heklanje, beli vez, slikanje na svili i staklu, slikanje na tekstilu , šahovska sekcija, sekcija bridža i viseće kugle - druže i provode svoje vreme.

Izvor: RTV Yueco
30-ti rođendan Gerontološkog kluba "Bajmok" 30-ti rođendan Gerontološkog kluba "Bajmok" 30-ti rođendan Gerontološkog kluba "Bajmok" 30-ti rođendan Gerontološkog kluba "Bajmok" 30-ti rođendan Gerontološkog kluba "Bajmok" 30-ti rođendan Gerontološkog kluba "Bajmok" 30-ti rođendan Gerontološkog kluba "Bajmok" 30-ti rođendan Gerontološkog kluba "Bajmok"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 10 godina i 5 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 3618
Povezane teme

Nenad Ivanišević

gerontološki centar subotica

gerontološki klub bajmok

marija kern šolja

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.