• Pregleda: 2306

Gerontološki centar uvodi softver za elektronske arhivske knjige

Gerontološki centar uvodi softver za elektronske arhivske knjige

Gerontološki centar u Subotici je prva ustanova za zbrinjavanje odraslih i starih lica koja uvodi softversku aplikaciju za elektronske arhivske knjige. Softverski program Arhilibris, odnosno elektronske arhivske knjige ima za cilj da se kvalitetnije čuvaju dokumenata. Prva faza projekta košta 300.000 dinara.

Direktor Gerontološkog centra u Subotici i predstavnik firme “Incception” iz Beograda potpisali su ugovor o implementaciji za uvodjenje softverske aplikacije - elektronske arhivske knjige. Na ovaj način će se lakše pretraživati podaci i mnogo brže.

Gerontološki centar svoju arhivu drži kao i većina ustanova u podrumu. Uvođenjem elektronskih arhivskih knjiga kvalitetnije će se čuvati dokumenti u skladu sa svim zakonima, standardizovaće se sistem arhiviranja, a biće i mnogo brži pristup podacima i potrebnoj dokumentaciji.

Implementacija softverskog programa predstavlja prvi korak i temelji za jedan prekogranični IPA projekat sa Mađarskom. Pored softverskog programa projekat obuhvata implementaciju elektronske arhive, elektronskog delevodnika, digitalnog potpisa i drugo.

Izvor: RTV Yueco

povezane teme

5
Sanda Odgovori
I sad šta ?!?! Čemu služi ova vest ? Da su nam rekli koliki je Ivaniševićev deo, onda bi to i bila neka vest, al ovako ovo je samo maltretiranje javnosti sa nebulozama ...
Ivan Odgovori
wow!
uvode "softver"! wow!
cuvace se dokumenti "u skladu sa svim zakonima"! wow!

stvarno, vest za Zabavnikovu rubriku "verovali ili ne".
Ivan Odgovori
"Incception" - firme ne samo da nema na internetu, nego ne postoji ni u Registru

Arhilibris - nema nista na internetu o tome.

Bravo za DS!
Ceca Odgovori
Eto Ivanisevicu, sada imas priliku da zaposlis te svoje praktikante, nadam se da neces imati duse da ih angazujes da ti digitalizuju tu budjavu i raspalu arhivu a da za to ne budu adekvatno placeni.
saska Odgovori
svaka cast , pohvale za g-dina Ivanisevica .
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.