• Pregleda: 2538

Gerontološki centar uštedeo 3,6 miliona dinara

U toku prošle godine smanjenjem troškova za jubilarne nagrade, reprezentacije i slično ušteđeno je 3,6 miliona dinara u Gerontološkom centru Subotica. Novac koji je preostao biće iskorišćen za ulaganja u Rehabilitacioni centar za edukaciju, prevenciju i rehabilitaciju pacijenata obolelih od cerebrovaskularnog insulta i multipleks skleroze.
Gerontološki centar uštedeo 3,6 miliona dinara

U poređenju ukupnih rashoda na kraju  2011. i 2012-te godine, vidi se povećanje rashoda u prošloj godini za samo 1,74% što ako se uzme u obzir zvanična stopa inflacije. Više novca je potrošeno  za 20,5%  za medicinski i laboratorijski materijal za negu korisnika, kao i materijal za okupacionu terapiju korisnika, čiji utrošak je uvećan za  37 %.

Uštede su napravljene   u većem broju stavki i to troškovi poslovnih putovanja u inostranstvo su smanjeni za 29%, a troškovi reprezentacije koji su smanjeni za 14%  u odnosu na 2011-tu godinu.

Projekat „Kućna nega“ koji je započet prošle godine nastaviće se i ove. U okviru projekta je predviđena  i besplatna  usluga  majstora koji će obavljati sitne popravke po kućama korisnika, poput električara ili vodoinstalatera.

Izvor: RTV Yueco / Autor: Sandra Iršević

povezane teme

8
h_d Odgovori
Čudo jedno koliko je uspešno rukovodstvo ove javne ustanove *** cenzurisano *** Mahati navodnim uspehom ustanove koja se finansira budžetskim, dakle, javnim sredstvima nije kunst. Da je baća nekad vrteo sopstvene pare i opstao u u ovom provizorijumu, to bi, indeed, bio uspeh.
balkan Odgovori
ne znaci da ste to sada ustedeli...Mozda to znaci da ste po tom osnovu ranijih godina krali ta sredstva iz nasih dzepova...
T.L. Odgovori
nista nije ustedjeno, vec se potroseno manje nego ranije. sta to znaci, proslih godina je ustanova TROSILA VISE NEGO STO JE BILO POTREBNO! cista igra sa recenicama i ubedjivanje "slepih" gradjana.
sulak Odgovori
Nemojte reci da je direktor lopinger ipak brine o nasim starim gradanima .
jana Odgovori
Tako je h_d pravo zboris.
verka Odgovori
Dom je dobar za to nemam reci zamerke ali mi ovo ... "smanjenjem troškova za jubilarne nagrade" bas zasmetalo! Samo kad su davanje radnicima smanjili, to je prvo navedeno!
mikan Odgovori
Pljujete na vest koja kaže da je novac ušteđen, te da će isti biti iskorišćen za edukaciju i lečenje?! Pa vi ste ljudi zaista zastranili...
lakumity103 Odgovori
Ivanišević je uvek bio "fer". Ranijh godina ako je neko napunio 20 ili 30 godina staža u firmi, častili su ga za vernost, rad i požrtvovanje ( za takav posao baš i nemaju neke velike plate). Ove godine piši-briši, nema više. Naravno on ima dovoljno a lako je od drugog uzeti pogotovo kad si "zamenik".
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.