Komentara: 8
Pregleda: 2839

Gerontološki centar uštedeo 3,6 miliona dinara

01.03.2013. u 13:56h
Izvor: RTV Yueco
U toku prošle godine smanjenjem troškova za jubilarne nagrade, reprezentacije i slično ušteđeno je 3,6 miliona dinara u Gerontološkom centru Subotica. Novac koji je preostao biće iskorišćen za ulaganja u Rehabilitacioni centar za edukaciju, prevenciju i rehabilitaciju pacijenata obolelih od cerebrovaskularnog insulta i multipleks skleroze.
Gerontološki centar uštedeo 3,6 miliona dinara

U poređenju ukupnih rashoda na kraju  2011. i 2012-te godine, vidi se povećanje rashoda u prošloj godini za samo 1,74% što ako se uzme u obzir zvanična stopa inflacije. Više novca je potrošeno  za 20,5%  za medicinski i laboratorijski materijal za negu korisnika, kao i materijal za okupacionu terapiju korisnika, čiji utrošak je uvećan za  37 %.

Uštede su napravljene   u većem broju stavki i to troškovi poslovnih putovanja u inostranstvo su smanjeni za 29%, a troškovi reprezentacije koji su smanjeni za 14%  u odnosu na 2011-tu godinu.

Projekat „Kućna nega“ koji je započet prošle godine nastaviće se i ove. U okviru projekta je predviđena  i besplatna  usluga  majstora koji će obavljati sitne popravke po kućama korisnika, poput električara ili vodoinstalatera.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 11 godina i 1 mesec
Komentara: 8
Pregleda: 2839
Povezane teme

gerontološki subotica

gerontološki centar subotica

gerontološki klub subotica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.