• Pregleda: 4601

Gerontološki centar Subotica obeležio 37 godina postojanja

Gerontološki centar obeležio je 37 godina od osnivanja. U skoro 4 decenije postojanja Ustanovom su upravljala četiri direktora koji su predanim radom uspostavili jednu od najboljih ustanova socijalne zaštite u zemlji.
Gerontološki centar Subotica obeležio 37 godina postojanja

Prema rečima direktora Petra Balaževića njegova tri prethodnika su uspela da podignu ustanovu na vrh liste socijalnih ustanova u zemlji, a na njemu je da taj nivo održi.

Projekat koji se trenutno realizuje je dogradnja Doma za negu za smeštaj palijative, 66 ležećih bolesnika, čiji završetak se uskoro očekuje i koji će biti potrebno opremiti medicinskom opremom u vrednosti od 10 miliona dinara.

Balažević je rekao da imaju problema sa odlivom zaposlenih, 70 medicinskih radnika je otišlo u inostranstvo, a 60 posto zaposlenih je na minimalcu.

Svečanosti je prisustvovao državni sekretar i prethodni direktor Nenad Ivanišević koji je obećao dalju pomoć ovoj, ali i drugim socijalnim ustanovama.

Izvor: Radio Subotica

povezane teme

15
stara pesma Odgovori
Uvek su radnici odlazili - a neradnici ostajali, ako me razumete.
alibaba Odgovori
I naravno dzej
baka Odgovori
neka me neko probudi
daca Odgovori
Čestitam na postignutom nivou i želim uspeh u daljem radu. Kvalitet življenja stanara u ovom domu govori o vašem radu- hvala vam.
Jan Odgovori
Ajoj,kad je glavna vest gerontologija
sekula Odgovori
Da me neko ne svati pogresno,ali jadni smo mi kada skoro svaki drugi dan imamo vesti o gerentoloskom centru u Subotici kao najboljoj firmi u gradu.
bona fide Odgovori
Na slici nema najzasluznijeg, pravog direktora, Ilije Burzana. Ovi su se samo kitili tudjim perjem.
dzej Odgovori
I naravno dzej!pa ovo je smesno,zaista
Neša (Glodur) Odgovori
"Balažević je rekao da imaju problema sa odlivom zaposlenih, 70 medicinskih radnika je otišlo u inostranstvo, a 60 posto zaposlenih je na minimalcu."

Laž! Zaposleni primaju platu koja je MANJA od minimalca što je protivpravno. Ko ne veruje neka ih pita.

@daca: "Kvalitet življenja stanara u ovom domu govori o vašem radu"

Biće da je ovo sarkazam. Kvalitet življenja, hrane i usluga je očajan. Vlada potpuni javašluk, bahatost i bezobzirnost ali oni su posledica:

- nedostatka kadrova
- sistema koji vlada decenijama u kom se ne vrednuje kvalitet
- večito lažno vađenje na krizu i druge "objektivne" okolnosti a zapravo je reč o javašluku koga generiše i štiti neradnička a dobro plaćena partokratija

Slobodno pitajte zaposlene i štićenike kako im je. Ne zna se ko je nezadovoljniji. Stanje je još gore od kako direkturuje jedan od večitih univerzalnih direktora svih javnih i državnih preduzeća Balažević. Sve su to stručnjaci za ništa. Gde god se denu proizvode loše rezultate. Nastala šteta se prećutkuje i pokriva iz budžeta. Tako i budala zna da upravlja!
niko Odgovori
ovi su jos na slobodi? sta bi sa ne dozvoljenom gradnjom u domu za negu?bitno da se novci potrose
Pitam se Odgovori
Sramota za grad da se funkcioneri Gerontološkog samo slikaju i hvale,a u praksi je sasvim dugačije.Direktor za vreme radnog vremena više provodi izvan,nego u kancelariji,zauzet kako sa stranačkim aktivnostima,tako sa razno raznim privatnim obavezama.Službeni auto koristi u privatne svrhe,čak i za put u inostranstvo privatno.Ali šta očekivati od stranačkog aparatčika.A dok njega nema.....Nema reda,niti discipline.Usluge gerontološkog su preskupe,hrana je nezadovoljavajućeg kvaliteta,a odnos pojedinih medicinskih sestara i pomoćnih radnika prema korisnicima je katastrofalan, kao epilog svemu navedenom,stalno se povećava broj korisnika koji umiru,nebrigom i neadekvatnom negom zaposlenih,uz znanje i ne reagovanje svih nadležnih službi u centru,u tome prednjači peti i šesti sprat i soba 610,u kojoj su korisnici kao sardine u konzervi,često zajedno muškarci i žene i gde se za 2m2 prostora,koliko otprilike zauzima jedan krevet,plaća 300 eura,pa se pitam,ako je 60% zaposlenih na minimalcu,gde taj novac odlazi?Jer samo od jedne sobe i tih 12 -14 korisnika,koji se nalaze u njoj ,imaju mesečni priliv od preko 3000 eura.A ogroman je broj projekata u kome su razno razna sredstva donirana,putem IPA i drugih fondova,na čemu je bivši direktor doktorirao.
ruzica Odgovori
Sramota da se nisu setili pozvati NATASU NOVAKOVIC koja je izgradila i osnovala gerontoloski centar., a nema ne Ilije Burzana kao drugog direktora. Kakva sramota za tu ustanovu.
@ pitam se Odgovori
Slažem se sa svakom tvojom konstatacijom, imam rođaka u gernotološkom kada sm bila u poseti smučio mi se život, sve je jadno bedno, sobe su neprovetrene, pretople, pretrpane sa krevetima, sve je grozno. Ove grand zvezde sa slike džeja,peru, milobrda, i četvrtog glav.. treba po hitnom postupku razrešit dosta su uradili za ovaj grad i narod.
Suboticanin Odgovori
Bravo za likove sa slike,samo tako nastavite i dalje,gradjani će sve to platiti.

Ko laže,taj i krade,a ko krade.......

Krivične prijave protiv direktora Gerontološkog centra u Subotici Petra Balaževića i izvođača radova Zorana Videkanića iz firme Molimentum iz Kule"

Pitam se šta Javni tužilac,Privredni kriminal i ostale nadležne institucije (ne)rade?
Master Pera Odgovori
Dok korisnici Gerontološkog centra gladuju,
Petar Balažević,direktor Gerontološkog centra,Master muljator,uzima iz gradske kase,od novaca gradjana i šakom i kapom...
http://www.subotica.com/vesti/sbb-petar-balazevic-dobio-preko-12.000-evra-otpremnine-od-direkcije-za-izgradnju-grada-id20058.html
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.