Komentara: 6
Pregleda: 4008
Foto

Gerontološki centar – kuća u kojoj se govore jezici manjina

23.05.2018. u 16:19h > 20:14
Izvor: Subotica.com
Ne samo da je lider u oblasti socijalne zaštite, Gerontološki centar u Subotici je i ustanova u kojoj se govori i informiše na svim manjinskim jezicima, koji su u službenoj upotrebi, i jedina koja ima sajt na romskom jeziku.
Gerontološki centar – kuća u kojoj se govore jezici manjina

U ovo, ali i u brigu o velikom broju korisnika danas se uverio i Branko Ružić, ministar državne uprave i lokalne samouprave, koji je prilikom posete našem gradu obišao i Gerontološki centar.

Ministar Ružić pohvalio je napore Gerontološkog centra da se vrednuje višejezičnost i raznolikost njihovih korisnika.

- Činjenica da u biblioteci imamo naslove na hrvatskom, mađarskom, nemačkom, romskom jeziku, da se višejezičnost neguje i na sajtu, da postoji sekcija za romski jezik govori o tome koliko je ovo dobar primer koji i druge ustanove treba da slede – istakao je ministar Ružić.

Gerontološki centar – kuća u kojoj se govore jezici manjina

Direktor Gerontološkog centra, Nenad Ivanišević, najavio je  još jednu novinu u oblasti multijezičnosti, a to je dodatak u Subotičkim novinama posvećen ovoj ustanovi koji će takođe izlaziti na tri jezika u službenoj upotrebi, kao i na romskom jeziku.

- Mislim da je veoma važno da se blagovremeno unformišu o pravima iz oblasti socijalne zaštite. Srbija je socijalno odgovorna zemlja, ali ljudi često ne znaju šta sve zakon omogućava. Zbog toga je naša ideja da svima omugućimo da se infomišu na svom jeziku – naglasio je Ivanišević.

Izvor: Subotica.com
Ministar Branko Ružić u poseti Gerontološkom centru Subotica Ministar Branko Ružić u poseti Gerontološkom centru Subotica Ministar Branko Ružić u poseti Gerontološkom centru Subotica Ministar Branko Ružić u poseti Gerontološkom centru Subotica Ministar Branko Ružić u poseti Gerontološkom centru Subotica Ministar Branko Ružić u poseti Gerontološkom centru Subotica Ministar Branko Ružić u poseti Gerontološkom centru Subotica Ministar Branko Ružić u poseti Gerontološkom centru Subotica
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 5 godina i 10 meseci
Komentara: 6
Pregleda: 4008
Povezane teme

Nenad Ivanišević

gerontološki centar subotica

branko ružić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.