• Pregleda: 3470

Gerontološki centar – kuća u kojoj se govore jezici manjina

Ne samo da je lider u oblasti socijalne zaštite, Gerontološki centar u Subotici je i ustanova u kojoj se govori i informiše na svim manjinskim jezicima, koji su u službenoj upotrebi, i jedina koja ima sajt na romskom jeziku.
Gerontološki centar – kuća u kojoj se govore jezici manjina

U ovo, ali i u brigu o velikom broju korisnika danas se uverio i Branko Ružić, ministar državne uprave i lokalne samouprave, koji je prilikom posete našem gradu obišao i Gerontološki centar.

Ministar Ružić pohvalio je napore Gerontološkog centra da se vrednuje višejezičnost i raznolikost njihovih korisnika.

- Činjenica da u biblioteci imamo naslove na hrvatskom, mađarskom, nemačkom, romskom jeziku, da se višejezičnost neguje i na sajtu, da postoji sekcija za romski jezik govori o tome koliko je ovo dobar primer koji i druge ustanove treba da slede – istakao je ministar Ružić.

Direktor Gerontološkog centra, Nenad Ivanišević, najavio je  još jednu novinu u oblasti multijezičnosti, a to je dodatak u Subotičkim novinama posvećen ovoj ustanovi koji će takođe izlaziti na tri jezika u službenoj upotrebi, kao i na romskom jeziku.

- Mislim da je veoma važno da se blagovremeno unformišu o pravima iz oblasti socijalne zaštite. Srbija je socijalno odgovorna zemlja, ali ljudi često ne znaju šta sve zakon omogućava. Zbog toga je naša ideja da svima omugućimo da se infomišu na svom jeziku – naglasio je Ivanišević.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

6
Mangup Odgovori
Ovaj je protiv Ivice, al mu Ivica ne može ništa
Petrovic Odgovori
Sklonite vise ovog preletaca i cerupavca drzavnih budzeta!
earthworker
na kojeg tačno čerupavca misliš?
pravdak Odgovori
[*...*],zasto nema na bunjevackom jeziku,zasto nema sale za Os,,Duro Salaj,,?Odgovori na ta pitanja
Lajoš Odgovori
Mučno je gledati ovog demokratu džeja. A, šta nije vise u ds, pa gde si sada preleteo???
suteren Odgovori
Bahati direktor, dok se on vozi u skodi super, radnice imaju 24000 dinara platu, cvece za uredjenje dvorista naruceno iz Holandije, zar nije moglo se kupiti kod nas po mnogo povoljnijoj ceni?!
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.