Komentara: 3
Pregleda: 4162

Gerontološki centar dobio novo sanitetsko vozilo

23.02.2017. u 16:57h
Izvor: Subotica.com
Sanitetsko vozilo, koje je Gerontološki centar dobio od Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i Pokrajinske vlade, biće korišćeno za prevoz korisnika do zdravstvenih ustanova, ali i svih građana u kriznim situacijama.
Gerontološki centar dobio novo sanitetsko vozilo

Gerontološki centar u Subotici, jedna je od sedam ustanova, koje su dobile ovu vrednu donaciju. Vrednost savremeno opremljenog vozila je oko 4,5 milona dinara. Prema rečima direktora Gerontološkog centra, Petra Balaževića, sanitetsko vozilo će značajno olakšati rad, jer ova ustanova trenutno zbrinjava oko 530 korisnika, među kojima je veliki broj teško bolesnih i nepokretnih lica.

- Vozilo je namenjeno za prevoz korisnika koji će se transportovati u bolnice i zdravstvene centre u slučaju potrebe za specijalističkim pregledima. Nažalost, u poslednje vreme sve je veći pritisak na ustanovu za zbrinjavanje lica koja imaju potrebu za dodatnom zdravstvenom zaštitom i negom. Sve težu kategoriju lica primamo na smeštaj, što je verovatno posledica globalnog starenja stanovništva u Subotici i odlaska mladih na rad u inostranstvo, tako da su stari sve više prepušteni sebi, a i nama ih prepuštaju na brigu. To često podrazumeva transport korisnika do Opšte bolnice, Pokrajinske bolnice, kao i do Instituta u Sremskoj Kamenici. Do sada smo za prevoz pacijenata koristili putničko vozilo, te nismo imali mogućnost prevoza ležećih pacijenata. Sanitetsko vozilo je opremljeno najsavremenijom opremom za pružanje medicinske pomoći, ima ležaj i dodatne dve stolice, što omogućava prevoz još dva pratioca - kaže Petar Balažević, direktor Gerontološkog centra.

Gerontološki centar dobio novo sanitetsko vozilo

Iako je sanitetsko vozilo registrovano na Gerontološki centar, Balažević ističe da je ova ustanova otvorena za saradnju sa Službom hitne medicinske pomoći Doma zdravlja i Opštom bolnicom Subotica, te će im u slučaju elementarnih nepogoda, saobraćajnih nezgoda većih razmera i drugih vanrednih situacija staviti vozilo na raspolaganje.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 7 godina i 2 meseca
Komentara: 3
Pregleda: 4162
Povezane teme

gerontološki centar subotica

petar balažević

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.