Komentara: 16
Pregleda: 4026
Foto

Gerontološki centar dobio android aplikaciju

09.04.2019. u 17:18h
Izvor: Subotica.com
Gerontološki centar u Subotici je prva ustanova socijalne zaštite u Srbiji koja je napravila svoju aplikaciju za mobilne telefone. Aplikacija je nastala u okviru projekta "Brigom protiv predrasuda" a dostupna je na srpskom, engleskom, mađarskom i romskom jeziku.
Gerontološki centar dobio android aplikaciju

Aplikacija, koja je za sada samo za android,  treba da olakša korisnicima i njihovim porodicama da se upoznaju sa radom Gerontološkog centra, a u budućnosti bi ovim putem trebalo da bude moguće zakazivanje  sastanaka sa stručnim radnikom i popunjavanje formulara za useljenje.

Po rečima Nenada Ivaniševića, direktora Gerontološkog centra, aplikaciju su uradili zaposleni u ovoj ustanovi, a troje pripadnika romske zajednice, koji su učestvovali u projektu "Brigom protiv predrasuda" dobiće posao u Gerontološkom centru, što je najbolji primer inkluzije Roma.

- Završavamo zvanično projekat „Brigom protiv predrasuda“, koji je ukupne vrednosti oko 30 hiljada dolara i koji je inicirao da dokažemo tri stvari – da Gerontološki centar ima prijatelje širom Srbije a to su ovoga puta prijatelji iz Fondacije za otvoreno društvo, da ovde ne stanuju predrasude prema polu, rasi, seksualnom i verskom opredeljenju i mi smo ponosni na to, kao to što  možemo da kažemo da smo prva ustanova socijalne zaštite koja ima svoju aplikaciju – ističe Nenad Ivanišević. – Kroz aplikaciju koja se vrlo jednostavno može „skinuti“ sa Google Play može se pratiti i sajt Gerontološkog centra na romskom jeziku, što je veoma važno jer je domaćinski da svima kojima želimo da ponudimo svoje usluge to učinimo na njihovom maternjem jeziku. U budućnosti ćemo prevesti na slovački, rusinski i na ostale jezike ljudi koji žive u Vojvodini.

Gerontološki centar dobio android aplikaciju

Gerontološki centar dobio android aplikaciju

Predstavnici Fondacije za otvoreno društvo imali su dva dobra povoda za posetu našem gradu – Međunarodni dan Roma koji je obeležen juče i predstavljanje aplikacije Gerontološkog centra.

- Projekat sa Gerontološkim centrom je bio dobra investicija, iako to zvuči malo grubo, pre svega zahvaljujući koleginici koja je prepoznala dobru ideju. Ostajemo posvećeni rešavanju problema romske zajednice i u naredne četiri godine uložićemo milion do milion i po dolara u rešavanje njihovih problema – najavljuje Miodrag Milosavljević,  programski direktor Fondacije za otvoreno društvo.

Gerontološki centar ide u korak sa tehnološkim inovacijama, pa je u planu i razvoj IOS aplikacije.

Izvor: Subotica.com
Promocija aplikacije za mobilne uređaje sa informacijama iz Gerontološkog centra Promocija aplikacije za mobilne uređaje sa informacijama iz Gerontološkog centra Promocija aplikacije za mobilne uređaje sa informacijama iz Gerontološkog centra Promocija aplikacije za mobilne uređaje sa informacijama iz Gerontološkog centra Promocija aplikacije za mobilne uređaje sa informacijama iz Gerontološkog centra Promocija aplikacije za mobilne uređaje sa informacijama iz Gerontološkog centra Promocija aplikacije za mobilne uređaje sa informacijama iz Gerontološkog centra Promocija aplikacije za mobilne uređaje sa informacijama iz Gerontološkog centra
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 5 godina i 2 nedelje
Komentara: 16
Pregleda: 4026

Povezana vest

Povezane teme

Nenad Ivanišević

gerontološki centar subotica

inkluzija u obrazovanju

inkluzija roma

infostud hub

aplikacija za mobilni telefon

android aplikacija

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.