Komentara: 3
Pregleda: 2289

Gde je novac za unapređenje proizvodnje u Azotari

08.09.2011. u 15:41h
Izvor: Dnevnik "Danas"
Gde je novac za unapređenje proizvodnje u Azotari

Subotička „Solidarnost“, udruženje radnika i (razočaranih) bivših malih akcionara, koje se bavi problemima nezakonitih i štetnih privatizacija subotičkih preduzeća, ukazalo je javnosti, ali i predsedniku Vlade Vojvodine Bojanu Pajtiću na još jednu anomaliju, ovog puta vezanu za privatizaciju Azotare.

Kako tvrde radnici, u samoj fabrici na delu je „reciklaža imovine fabrike zarad pojedinačne koristi, neisplaćivanje zarada po nekoliko meseci... Udruženje „Solidarnost“ skreće pažnju predsedniku Pajtiću i na nekontrolisano trošenje budžetskih sredstava.

Naime, nakon privatizacije, Azotaru je 2010. godine kupila „Viktorija grupa“, fabrika je dobila 40 miliona dinara iz pokrajinskog budžeta za razvoj proizvodnje i zapošljavanja novih radnika, pre svega na programu kristalnih đubriva. Proizvodnja je, kako navode u „Solidarnosti“, trajala dva dana, samo dok su bile uključene kamere i mediji se interesovali za taj projekat. Nakon toga sve je stalo, i danas od proizvodnje nema ništa, kao ni od novog zapošljavanja radnika.

„Mi sumnjamo, na osnovu prijave radnika, da se radi o zloupotrebi sredstava poreskih obveznika AP Vojvodine, i smatramo da protiv takvih zloupotreba nadležni organi Vojvodine, kao i pravosudni organi, moraju preduzeti hitne i beskompromisne mere. Naše udruženja i zaposleni u Azotari to očekuju od Vas, jer je to što se događa direktni atak na privredni oporavak Vojvodine“, navodi se u pismu Bojanu Pajtiću.

Radnici Azotare najavili su da će se i sami, povodom događanja u Azotari, obratiti nadležnom tužilaštvu u Subotici.

Izvor: Dnevnik "Danas"
Postavljeno pre 12 godina i 6 meseci
Komentara: 3
Pregleda: 2289
Povezane teme

udruženje solidarnost

azotara

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.