Komentara: 25
Pregleda: 5013

Gasovodna mreža se širi u devet mesnih zajednica

24.02.2024. u 10:30h
Izvor: TV Subotica
I ove godine preduzeće „Suboticagas“ proširivaće distributivnu mrežu sa mogućnošću priključenja 500 novih korisnika. Radovi će početi od 1. aprila, najpre na Paliću, nakon čega se nastavljaju u ostalim mesnim zajednicama.
Gasovodna mreža se širi u devet mesnih zajednica

Već treću godinu zaredom JKP „Suboticagas“ projektuje i realizuje 20 kilometara gasovodne mreže, a ove godine najviše će se raditi u Makovoj sedmici i u još osam, uglavnom prigradskih mesnih zajednica, dok će građani koji su zainteresovani za priključenje i dalje će imati pogodnost otplate priključka na rate, objašnjava za TV Suboticu direktorka preduzeća, Timea Horvat Radulović.

- Obuhvaćene su mesne zajednice Kelebija, Zorka, Peščara, Novo selo,  Dudova šuma, Željezničko naselje, Palić i Aleksandrovo i ono što je najvažnije da je će od tih 20 kilometara najveći deo biti realizovan na terotoriji Mesne zajednice Makova sedmica 5,5 kilometara dužine. Ukoliko pogledamo prošlu godinu, isto smo planirali 500 priključaka, 420 domaćinstava je predalo zahteve i ono što je jako važno, kada govorimo o individualnim tipskim priključcima, to je mogućnost dobijanja na 12 mesečnih rata i ono što je važno jeste da nakon uplate treće rate, mi već izvodimo radove - precizira Horvat Radulović.

Gasovodna mreža se širi u devet mesnih zajednicaKako je projektovanje još uvek u toku, nije poznata tačna vrednost investicije, ali preduzeće sve finansira iz sopstvenih sredstava. Tako je prošle godine uloženo 30 miliona dinara u izgradnju mreže i još 33 miliona u izgradnju individualnih priključaka, dodaje naša sagovornica.

- Mi ni smo budžetski korisnici i prošle godine smo poslovali sa neto dobiti od više od 70 miliona dinara, od čega ćemo podeset posto uplatiti našem osnivaču, Gradu Subotici, dok ćemo ostatak iskoristiti za naše investicije u okviru preduzeća - dodaje direktorka.

Gasovodna mreža se širi u devet mesnih zajednicaIz „Suboticagasa“ podsećaju da je prošle godine završena gasovodna mreža u Šupljaku koja ima kapacitet za priključenje 412 korisnika, kao i za nastavak proširenja u skladu sa zahtevima.

Izvor: TV Subotica
Postavljeno pre 2 meseca i 3 dana
Komentara: 25
Pregleda: 5013
Povezane teme

suboticagas

priključenje na gasovodnu mrežu

radovi na gasovodnoj mreži

timea horvat

gasovodna mreža

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.