Komentara: 6
Pregleda: 4620

G.O. LSV-a o grafitima mržnje

01.02.2012. u 15:49h
Izvor: RTV Yueco
G.O. LSV-a o grafitima mržnje

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine najoštrije osuđuje pojavu grafita mržnje “Smrt Mađarima” i “Smrt Hrvatima”, koji su osvanuli tokom jučerašnjeg dana na fasadi “Trgoprometa” i trafou “Elektrodistribucije” u centru Željezničkog naselja.

Ovaj vid ispoljavanja međunacionalne netrpeljivosti nije primeren za Suboticu kao grad u kom vekovima zajedno - jedni s drugima, a ne jedni pored drugih - žive građani i građanke različitih nacionalnih i konfesionalnih opredeljenja. Ovaj pojedinačni slučaj narušavanja javnog reda i mira nije samo tek manifestacija urbane nekulture, već i procesa fašizacije društva u kom živimo, na šta naročito u poslednje vreme upozorava LSV.

Subotičani i Subotičanke veoma dobro znaju koliko mnogo vremena je potrebno da se skladni međunacionalni odnosi izgrade i očuvaju, a kako malo da se naruše. LSV na kraju saopštenja zahteva da policija otkrije ko su počinioci ovog prekršaja.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 2 meseca
Komentara: 6
Pregleda: 4620
Povezane teme

LSV

liga socijaldemokrata vojvodine

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.