Komentara: 24
Pregleda: 4126

G.O. LDP o naplaćivanju parkinga

09.02.2012. u 16:12h
Izvor: RTV Yueco
G.O. LDP o naplaćivanju parkinga

Gradski odbor LDP u Subotici smatra nedopustivim odlluku da JKP Parking počne da naplaćuje parkiranje dok su parking mesta u gradu u trenutnom stanju.

Uspostavljanje režima javnih parkirališta i naplaćivanje parkiranja je mera regulisanja saobraćaja, u funkciji povećanja bezbednosti svih učesnika u saobraćaju. Subotica, kao i mnogi drugi gradovi, nije građena za potrebe motornog saobraćaja, pa je uvođenje ovog režima u načelu korisno.

Ali, njegovo uvođenje realizovano je kao kazna za vlasnike automobila, a ne kao razumna mera koja treba svima da olakša kretanje.

Sneg je ovu pljačkašku politiku ogolio. Pod snegom, parking mesta uopšte ne postoje, a nanosi snega stvoreni čišćenjem puteva i trotoara su u većini slučajeva bitno smanjili mesta za parkiranje ili ih potpuno eliminisali.

Odluka da se zbog snega parkiranje ne naplaćuje prva tri dana ove sedmice, od 6–8. februara, bila je jedino smisleno rešenje koje uvažava spoljne okolnosti i poštuje zdrav razum Subotičana.

Od četvrtka, međutim – opet pretnja odnošenjem automobila, opet kazna zvana plaćanje parkiranje. Šta se promenilo u četvrtak? I dalje je hladno, i dalje sneg "zauzima" delove ili cela mesta za parkiranje, i dalje je nemoguća bezbedna vožnja i očekivanje da parkirani automobil neće biti oštećeni jer vozila nemaju načina da izbegnu činjenje štete.

Dok Skupština grada raspravlja o sramoti koju je sama nanela Subotici rušenjem pozorišta, dok partijski direktori javnih preduzeća pokušavaju da objasne neobjašnjivo – nedopustivo visoke cene komunalnih usluga koje Subotičani treba da plaćaju, pljačkanje Subotičana koji se parkiraju nesmetano teče. To nije tema za Skupštinu grada. To nije tema za komunalnu inspekciju. To nije tema ni za koga.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 2 meseca
Komentara: 24
Pregleda: 4126
Povezane teme

LDP Subotica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.