Komentara: 1
Pregleda: 3031

Fudbalerke Spartaka savladale Crvenu zvezdu (1:3)

18.04.2016. u 13:27h
Izvor: Subotica.com
Fudbalerke Spartaka savladale Crvenu zvezdu (1:3)

Kao što se očekivalo Crvena zvezda se pokazala kao opasan i tvrd protivnik. Početak prvog poluvremena protiče u "rovovskoj razmeni baražne vatre" na sredini terena. U 15. minuti Zvezda priređuje hladan tuš za gostujuću ekipu. Daleko ispucana lopta preleće uspavanu Spartakovu odbranu, a Mirela Tenkov između 5 igračica utrčava u šesnaesterac i postiže vodeći gol za svoj tim.

Središte igre se nanovo ustalio na sredini terena, a Sara Pavlović, koja je bila u njenom epicentru, prihvatila je jednu veoma tešku loptu, izborila se za poziciju i majstorski lobovala golmanku za izjednačujućih 1:1. Spartak povećava pritisak i postupno preuzima inicijativu nad igrom. Milena Nikolić potvrđuje svoju vanserijsku klasu, naprosto je neuhvatljiva, uspeva da zadrma prečku nad glavom Zvezdine golmanke, i kao magnet privlači Zvezdinu odbranu, dajući tako više prostora svojim saigračicama. U 44 minuti Alegra Poljak upućuje centaršut na prvu stativu, a Sara Pavlović u punom naletu loptu sprovodi u Zvezdinu mrežu za rezultat 1:2.

U drugom poluvremenu Spartak je dominantan i drži konce igre u svojim rukama. Ređaju se lepre prilike i šanse Alegre Poljak i Tijane Filipović, dok Milena Nikolić pogađa stativu, ali lopta nije htela u mrežu. Danas najkorisnija Spartakova fudbalerka, lucidna Sara Pavlović, mudro sa centralnog dela terena prebacuje Zvezdinu odbranu, Milena Nikolić utrčava i postavlja konačan rezultat 1:3.

Crvena zvezda - Spartak 1:3 (1:2)
Tenkov 15' - Pavlović 39', 44', Nikolić 62'

Crvena zvezda: Ivanović, Trišić (Bobić), T. Đorđević, Stojanović (Aranđelović), Kruz, Stefanović, Erac, Tenkov, Mijatović, Blagojević, K. Đorđević (Agbaba)

Spartak: Kostić, Burkert, Krstić, Vajda, Malešević, Poljak, Filipović, Nikolić, Ilić (Ngaska), Marković (Marenić), Pavlović.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 8 godina i 1 dan
Komentara: 1
Pregleda: 3031
Povezane teme

ženski fudbalski klub spartak

ženski fudbal

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.