Komentara: 1
Pregleda: 1747

Fudbalerke Spartaka pobedom protiv Napretka nastavile prolećni deo prvenstva

25.03.2014. u 08:41h
Izvor: Subotica.com
Na samo tri kola do kraja prvenstva, uz dvocifrenu bodovnu prednost, fudbalerke Spartaka su, iako uslovno rečeno oslabljene, sa mnogo motiva nastupile u Kruševcu protiv drugoplasirane ekipe Napretka i zabeležile svoju 12. pobedu u isto toliko odigranih kola u Superligi Srbije.
Fudbalerke Spartaka pobedom protiv Napretka nastavile prolećni deo prvenstva

Nakon plasmana u četvrtfinale Kupa Srbije koje su subotičke fudbalerke ostvarile samo nedelju dana ranije, na red je došlo prvo kolo u nastavku sezone 2013/2014 i derbi sa prvim pratiocem na tabeli - ekipom Napretka.

Nastavak dominacije u srpskom fudbalu za žene ŽFK "Spartak" je nastavio i u Kruševcu pošto je pobeđen Napredak sa 2:0, iako je u prvom delu bilo bez golova, što je boljim poznavaocima subotičke ekipe malo neobično s obzirom da su poznate po visokoj efiasnosti, posebno u prvom delu igre.

Napredak je "arhiviran", slede još dva kola, a zatim se ulazi u plejof (4 ekipe, svako sa svakim, dvokružno). Spartak trenutno plejof "beži" prvom sledećem pratiocu za čak 13 bodova,

Svoje viđenje utakmice u Kruševcu iznela je i zamenica kapitena Nevena Damjanović: - "Jako mi je drago što smo uspele da pobedimo u ovoj utakmici i sakupimo 13 bodova više od ostalih ekipa. Teško je bilo tempirati formu za prvu utakmicu i ovaj derbi. Bilo je teško ali se na kraju isplatio rad i to što smo mnogo trenirale, a to se i videlo. Što se tiče plej-ofa potrudićemo se da igramo maksimalno i sa željom da pobeđujemo."

U narednom kolu koje se igra u subotu (29. mart) ŽFK "Spartak" ponovo gostuje, ovaj put u Kragujevcu, ekipi Trijumfa, a u poslednjem kolu (13. april) na domaćem terenu dočekuje ekipu Novog Bečeja, kada će se i zvanično staviti tačka na ligaški deo, a zatim sledi plejof u kojem će učestvovati prve 4 ekipe u konačnom plasmanu.

Sistem takmičenja je takav da će igrati po dve utakmice, svako sa svakim, prenose se bodovi samo iz međusobnih duela, što u slučaju ŽFK "Spartak" znači da će u plejofu startovati sa prednošću od +13 s obzirom da preostale dve utakmice igraju sa ekipama koje se neće takmičiti za titulu. Ova idealna situacija je praktično i overa nove šampionske titule, ostaje samo da se odigra formalno plejof, a šampanjac već sada može da se hladi...

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 10 godina i 3 dana
Komentara: 1
Pregleda: 1747
Povezane teme

ženski fudbalski klub spartak

žfk spartak

ženski fudbal

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.