Komentara: 2
Pregleda: 2702

Fudbalerke Spartaka pobedile i u Kruševcu za kraj šampionske sezone

01.06.2015. u 11:56h
Izvor: Subotica.com
U poslednjem kolu plejofa fudbalerke Spartaka rutinski su savladale drugoplasirani Napredak na njegovom terenu sa ubedljivih 5:0 iako je još pre nekoliko kola bilo jasno da titula šampiona ostaje u Subotici. Narednu priliku za odbranu trofeja Subotičanke će imati u subotu u finalu Kupa Srbije u kojem se sastaju sa Crvenom zvezdom na terenu Sportskog centra "Kuća fudbala" u Staroj Pazovi.
Fudbalerke Spartaka pobedile i u Kruševcu za kraj šampionske sezone

Fudbalska sezona 2014/15 u superligi Srbije za žene je završena. Fudbalerke „Spartaka“ su i petu uzastopnu sezonu uspele da se zadrže na pobedničkom tronu i osvoje Prvenstvo Srbije.

Bila je ovo utakmica bez rezultatskog značaja u kojoj su priliku dobile i neke igračice na koje se najozbiljnije računa u budućnosti, a deo su razvojnog procesa Spartakove škole fudbala za devojčice.

Iako Spartak nije nastupio u najjačem sastavu igračice subotičkog šampiona nisu nijednog trenutka odavale utisak da će u psolednjem kolu dozvoliti iznenađenje i time prekinuti niz od 19 superligaških mečeva bez poraza.

Prvo poluvreme je proteklo u nešto laganijem temu, ali Spartak je sa tri gola u razmaku od 6 minuta potvrdio svoj kvalitet i dominaciju u nacionalnom šampionatu i zasluženo priveo meč kraju sa visokih 5:0. Ostaće zabeleženo da je svoj prvenac u superligi postigla 16-ogodišnja Alina Baka koja je u 90' minutu meča stavila tačku na vrlo uspešnu sezonu subotičke ekipe.

Napredak - Spartak 0:5 (0:2)
Poljak 27' i 50', Nikolić 44', Radanović 47', Baka 90'

ŽFK Napredak: Milojević, Karadžić, Jankov, Bondžić(Radovanović), Jonović, Đilas (Mijajlović), Kričak, Dobrosavljević, Petronijević, Lisinac, Tenkov

ŽFK Spartak: Kostić, Ilić, Krstić, Radanović, Slović, Malešević, Poljak, Filipović, Nikolić (Baka), Damjanović (Vajda), Pavlović.

Ove sezone Golubice su tron osvojile superiorno bez poraza u 20 kola, od 60 mogućih bodova Spartak je osvojio 58. Razlika u odnosu na drugoplasiranu ekipu "LASK Crvena zvezda" je 21 bod.

Spartak je dao i najboljeg strelca Super lige za 2014/15 sezonu, Alegru Poljak koje je 25 puta bila precizna, odmah iza nje je takođe igračica Spartaka Milena Nikolić sa 2 postignuta gola manje. Za predstojeći vikend „golubice“ očekuje finalna utakmica Kupa Srbije, a nakon toga se ekipa okreće ka predstojećim kvalifikacijama za UEFA Ligu šampiona.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 8 godina i 10 meseci
Komentara: 2
Pregleda: 2702
Povezane teme

ženski fudbalski klub spartak

žfk spartak

ženski fudbal

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.