Komentara: 6
Pregleda: 2971

Fudbalerke Spartaka osvojile šestu titulu šampiona Srbije

10.05.2015. u 22:34h
Izvor: Subotica.com
Ženski fudbalski kolektiv Spartaka peti je put za redom šampion države. Golubice su pobedom od 8:0 nad Napretkom tri kola pre kraja obezbedile titulu prvaka, po šesti put u 45-ogodišnjoj istoriji kluba.
Fudbalerke Spartaka osvojile šestu titulu šampiona Srbije

Seriju na Gradskom stadionu otvorila je Milena Nikolić u 13. minutu. Prednost Subotičanki udvostručila je Marija Jankov poslavši loptu u sopstvenu mrežu. Lakše nego što se očekivalo plavo – bele su stigle do vođstva od 3:0 pogotkom Tijane Krstić, a potom su Damjanovićeva i Ilićeva zatresle mrežu Kruševljanki i na semaforu u 28. minutu već je bio rezultat 5:0.

Dominacija Spartaka do isteka prvog poluvremena krunisana je još sa dva gola. Marija Ilić i Milena Nikolić odlično su iskoristile svoje šanse.

U drugom delu Subotičanke su i dalje bile te koje su diktirale tempo igre. Nije bilo golova sve do same završnice, kada je Marenićeva zatresla mrežu Napretka za 8:0, ali je malobrojna publika uživala u igri Golubica. Ubedljivom pobedom Igračice Spartaka još jednom su pokazale da su najbolje.

Fudbalerke Spartaka osvojile šestu titulu šampiona Srbije

Spartak – Napredak 8:0 (7:0)
Nikolić 13' i 41', Jankov 20' (auto gol), Krstić 24', Damjanović 26', Ilić '28 i 34', Marenić 85'

Subotica – Gradski stadion.
Gledalaca: 100.
Sudija: Banjeglav (B. Topola).

SPARTAK: Kostić, Ilić (Pavlović), Krstić, Radanović, Slović (Vajda), Malešević, Poljak (Baka), Filipović, Nikolić (Marenić), Damjanović, Matić.

NAPREDAK: Mijajlović (Miljković), Marković, Karadžić, Jankov, Bondžić, Jonović, Kričak, Dobrosavljević (Josić), Petronijević, Lisinac, Tenkov.

Fudbalerke Spartaka osvojile šestu titulu šampiona Srbije

Naredni meč ŽFK "Spartak" igra već u sredu u polufinalu Kupa Srbije protiv Mašinca iz Niša.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 8 godina i 11 meseci
Komentara: 6
Pregleda: 2971
Povezane teme

ženski fudbalski klub spartak

žfk spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.