Komentara: 1
Pregleda: 2782

Fudbalerke Spartaka nižu ubedljive pobede

30.09.2013. u 12:56h
Izvor: ŽFK "Spartak"
Fudbalerke Spartaka došle su do nove ubedljive pobede nad protivnicama iz Kragujevca, ekipe Trijumfa, koju su na Gradskom stadionu u Subotici porazili sa visokih 7:0 (2:0). Za igrača utakmice proglašena je kapiten Violeta Slović, a svoj debitantski meč u Super ligi odigrala je i Vajda Oršolja, "dete iz komšiluka", koja je ujedno i ostavila odličan utisak.
Fudbalerke Spartaka nižu ubedljive pobede

Dvadeset tri minuta su mlade Kragujevčanke hrabro odolevale konstantnim napadima raspoloženih "golubica", a onda je usledio hladan tuš za igračice Trijumfa - hladniji od kiše koja je svo vreme kvasila teren. Kapiten Violeta Slović je sa oko 30 metara snažno šutirala i lopta je završila u mreži ispod same prečke. Bio je to topovski pogodak, dostojan za evro špice, koji se retko viđa i u Jelen Super ligi. Drugi pogodak pao je u 39 minutu iz akcije koju je takođe povela Violeta Slović, a Jelena Marenić je loptu sprovela u mrežu. Rezultatom od 2:0 se otišlo na odmor.

Drugo poluvreme ne donosi značajnije promene u igri i pored brojnih zamena igračica koje vrše treneri obe ekipe. Spartak je napadao, a Trijumf je odolevao napadima, sa manje ili više uspeha. Konačan skor od 7:0 jeste visok i on realno odslikava odnos snaga na terenu, bogatije igračko iskustvo i bolju uigranost Spartakovog tima, ali je opšti utisak da su mlade i odvažne izabranice mr Slobodana Brankovića pokazale zavidno fudbalsko umeće i borbenost i da u domenu svojih igračkih i iskustvenih mogućnosti nisu dozvoljavale da budu u podređenom položaju.

Svakako treba istaći nekoliko pokušaja da se ugrozi Spartakov gol, a najopasnija situacija se dogodila u 74 minutu kada je Marina Šljivić pogodila stativu. Vredan pomena je i debitantski nastup Vajda Oršolje, Spartakovog najnovijeg pojačanja i odličan utisak koji je ostavila na terenu.

Golove su postigle: Violeta Slović (23 i 85 min), Jelena Marenić (39 i 65 min), N'Rehy Ines (68 min), Nevena Damjanović (77 min) i Meffometou Falone (83 min)- Za igračicu utakmice proglašena je Violeta Slović.

Izvor: ŽFK "Spartak"
Postavljeno pre 10 godina i 6 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 2782
Povezane teme

ženski fudbalski klub spartak

gradski stadion

ženski fudbal

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.