Komentara: 1
Pregleda: 1687
Foto

Fudbalerke "Spartaka" na prijemu kod gradonačelnika povodom osvajanja 14. titule šampiona Srbije

05.06.2023. u 13:16h
Izvor: Subotica.com
Gradonačelnik Subotice Stevan Bakić upriličio je prijem za rukovodstvo i igračice ŽFK "Spartak" povodom osvajanja još jedne u nizu titule šampiona Srbije.
Fudbalerke "Spartaka" na prijemu kod gradonačelnika povodom osvajanja 14. titule šampiona Srbije

Osvojivši trinaestu uzastopnu titulu šampiona Srbije i četrnaestu u istoriji ŽFK "Spartak", naše fudbalerke postigle su još jedan istorijski uspeh i obradovale svoje sugrađane. Tim povodom njih je, u Plavoj sali Gradske kuće, ugostio prvi čovek grada koji je poručio da su sportisti, na čelu sa "plavim golubicama", najbolji ambasadori Subotice.

Fudbalerke "Spartaka" na prijemu kod gradonačelnika povodom osvajanja 14. titule šampiona Srbije- Mnogi istoričari su zapisali da je Subotica kroz svoju dugu istoriju često menjala naziv, ali jedna stvar se nikada nije menjala, a to je epitet "grad sporta". O tome svedoči naša bogata sportska tradicija, mnogi državni prvaci, evropski svetski i olimpijski šampioni. O tome svedoče i vrhunski sportski radnici, kao i jedan uspeh koji već dugo traje, a taj uspeh postiže ŽFK "Spartak". Ne pamtim ovakvu, figurativno rečeno, demonstaciju sile u jednom sportu - kazao je gradonačelnik Stevan Bakić u vrlo emotivno obraćanju - Posebno sam vezan za ove devojke, kako zbog uspeha koje postižu, tako i zbog njihovog profesionalnog odnosa prema klubu i prema našem gradu. One su me naterale da im se i u porazu divim, tu mislim na međunarodne utakmice gde su igrale sa takvim fudbalskim velikanima i bile potpuno ravnopravne u igri i apsolutno neravnopravne u finansijskoj moći. Fudbalerke "Spartaka" nisu samo ponos Subotice, već i cele zemlje jer mnoge od njih igraju i za reprezentaciju.

Zahvaljujući požrtvovanom i profesionalnom radu, ŽFK "Spartak" je od jednog malog kolektiva na severu Bačke izrastao u evropski klub za poštovanje i postao svojevrsni brend.

Fudbalerke "Spartaka" na prijemu kod gradonačelnika povodom osvajanja 14. titule šampiona Srbije

- Ovaj klub zlatnim slovima ispisuje istoriju subotičkog sporta, a uz seniorke fantastične rezultate postižu i kadetkinje koje su pre nekoliko dana podigle pehar šampiona Srbije. Takođe, pionirska selekcija danas se u Staroj Pazovi bori za ovu titulu u svom uzrastu - podsetio je Bojan Arsić, tim menadžer ŽFK "Spartak" i zahvalio se lokalnoj samoupravi na podršci koju pruža klubu - Subotica ima gradonačelnika koji istinski voli sport i uvek nađe vremena za svakog sportistu i sportskog radnika. Ume da sasluša, pomogne i bude uz sportiste kada je to najpotrebnije.

Fudbalerke "Spartaka" u sredu, u Užicu očekuje borba za odbranu duple krune.

Fudbalerke "Spartaka" na prijemu kod gradonačelnika povodom osvajanja 14. titule šampiona Srbije

- To bi zapravo bila tripla kruna. Osvojili smo šampionsku titulu, Subotica je ponela titulu evropskog grada sporta i nadam se da ćemo u sredu osvojiti i kup, to je za očekivati - kazala je Violeta Slović, kapiten ŽFK "Spartak" - Zajedno smo jači, idemo u novu misiju Evropa koja nas očekuje u narednom periodu. Želimo da dovedemo fudbalske velikane u Suboticu i da uživamo u fudbalskoj predstavi kakvu ovaj grad i zaslužuje.

Izvor: Subotica.com
Prijem za sportski kolektiv ŽFK "Spartak" Prijem za sportski kolektiv ŽFK "Spartak" Prijem za sportski kolektiv ŽFK "Spartak" Prijem za sportski kolektiv ŽFK "Spartak" Prijem za sportski kolektiv ŽFK "Spartak" Prijem za sportski kolektiv ŽFK "Spartak" Prijem za sportski kolektiv ŽFK "Spartak" Prijem za sportski kolektiv ŽFK "Spartak"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 10 meseci i 2 nedelje
Komentara: 1
Pregleda: 1687
Povezane teme

gradonačelnik Subotice

žfk spartak

bojan arsić

stevan bakić

plava sala

violeta slović

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.