Komentara: 13
Pregleda: 4914

Fudbaleri Spartaka stali u polufinalu Kupa Srbije

20.04.2016. u 21:16h
Izvor: TV Subotica
Fudbaleri Partizana savladali su Spartak na Gradskom stadionu sa 3:0 i plasirali se u finale Kupa Srbije. Crno beli su golovima na samom startu utakmice i u finišu obezbedili sebi priliku da spasu izuzetno lošu sezonu. Sa druge strane ostaje žal u taboru plavih golubova za plasman u treće finale najmasovnijeg klupskog takmičenja.
Fudbaleri Spartaka stali u polufinalu Kupa Srbije

Početak utakmice obeležio je lep jubilej Daniela Farkaša koji je upisao 100. meč u dresu Spartaka.

Igrači se nisu ni redovno zagrejali kada je Partizan poveo. Igrao se 2. minut Bandalovski je odlično probio po desnoj strani, ušao u šesnaesterac, odigrao povratnu loptu za Mihajlovića, koji precizno po zemlji upućuje loptu u mrežu Spartaka. Usledio je period velike borbe na sredini terena, a naredno uzbuđenje viđeno je tek u 32. minutu kada je Šljivić odličnom loptom u prazan prostor izbacio Milića, koji se stuštio u šesnaesterac Partizana ali mu je Šaranov odlično ušao u šut i sprečio siguran pogodak plavo belih.  Do kraja prvog poluvremena, nije bilo uzbuđenja pa se sa minimalnom prednošću Partizana otišlo na odmor.

Drugo poluvreme otvorio je Nemanja Milić šutem koji je otišao daleko iznad gola Partizanovog golmana Šaranova. U 59. Minutu nakon dužeg vremena zapretio je Partizan. Lepo su kombinovali ispred Spartakovog šesnaesterca Ilić i Brašanac, nakon čega su u sredini pronašli Stevanovića čiji udarac paradom Mirković izbacuje u korner. Fantastičnu priliku Spartak propušta u 65. Minutu, kada je ubačena lopta iz auta zbunila odbranu Partizana, došla do Ilića čiji je šut izblokiran a u nastavku udarac Mudrinskog brani Šaranov. Golman crno belih bio je i na visini zadatka dva minuta kasnije, kada je paradom „skinuo“ zicer Stefanu Iliću.  Šaranov je bio centralna figura i u 71. minutu kada je fantastičnom paradom odbranio udarac po zemlji Slobodanu Novakoviću. Nakon brojnih promašaja, Spartak je na deset minuta pre kraja utakmice ostao bez napadača Ognjena Mudrinskog koji je dobio drugi žuti karton nakon prekršaja nad Markom Jovanovićem. Nije dugo trebalo crno belima da iskoriste brojčanu nadmoć, pa su već u 84. minutu to i učinili. Dugo su kombinovali crno beli, da bi na kraju Nemanja Mihajlović odličnom loptom „pogodio“ u glavu mladog Dušana Vlahovića koji sa 5m nemilosrdno trese mrežu Mirkovića. U poslednjem minutu regularnog toka utakmice, Alen Stevanović je „lažnjakom“ napravio prostor za Bandalovskog koji upućuje neodbranjiv udarac u suprotan ugao golmana Mirkovića i postavlja konačnih 0:3.

Kada se sve sabere može se reći da se Partizan provukao u Subotici, i da su maksimalno iskoritili isključenje Mudrinskog nakon čega su sa dva pogodka i rešili utakmicu u svoju korist.

Nakon ove utakmice, plave golubove već za vikend očekuje utakmica drugog kola plejauta na Gradskom stadionu protiv Metalca iz Gornjeg Milanovca. Taj meč igra se u subotu od 17 časova.

Izvor: TV Subotica
Fudbal: Spartak - Partizan (revanš meč polufinala Kupa Srbije) Fudbal: Spartak - Partizan (revanš meč polufinala Kupa Srbije) Fudbal: Spartak - Partizan (revanš meč polufinala Kupa Srbije) Fudbal: Spartak - Partizan (revanš meč polufinala Kupa Srbije) Fudbal: Spartak - Partizan (revanš meč polufinala Kupa Srbije) Fudbal: Spartak - Partizan (revanš meč polufinala Kupa Srbije) Fudbal: Spartak - Partizan (revanš meč polufinala Kupa Srbije) Fudbal: Spartak - Partizan (revanš meč polufinala Kupa Srbije)
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 7 godina i 11 meseci
Komentara: 13
Pregleda: 4914
Povezane teme

fudbalski klub spartak

fudbalski klub partizan

gradski stadion

fudbalski kup srbije

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.