Komentara: 44
Pregleda: 4102

Fudbaleri Spartaka pobedom nad Donjim Sremom sačuvali šanse za opstanak (3:2)

13.05.2015. u 20:47h
Izvor: Subotica.com
Fudbaleri Spartaka uspeli su da produže nadu za opstanak u Super ligi posle teško dobijenog meča protiv Donjeg Srema, direktnog konkurenta za odlazak u niži rang. Spartak je do sva tri boda došao u 93' minutu meča iz penala za konačnih 3:2.
Fudbaleri Spartaka pobedom nad Donjim Sremom sačuvali šanse za opstanak (3:2)

U prvih 45 minuta Spartak je imao inicijativu, gosti su se orjentisali na odbranu svog gola, ali da ne prođe prvi deo bez ijedne šanse pobrinuo se Donji Srem koji je iz praktično jedinog konkretnijeg izleta kao golu uspeo da sprovede loptu u mrežu golmana Mirkovića koji je do tog momenta bio praktično besposlen. Pogodak za Donji Srem u poslednjem minutu prvog dela postigao je Uroš Mirković.

Iako se kod igrača Spartaka jasno videla želja da se osvoje sva tri boda, prvi deo je završen prednošću gostiju od 1:0. U drugom delu svesni teške situacije plavo-beli pojačavaju tempo i preko Maksimovića vrlo brzo izjednačuju na 1:1. Asistenciju je zabeležio kapiten Torbica, a Maksimović je odlično reagovao glavom.

Nastavio je Spartak da pritiska, ali gostima je odgovarao čak i nerešen rezultat pa se stanje na terenu nije mnogo menjalo. Posle brojnih pritisaka na gostujuću odbranu u 75' minutu meča glavni arbitar svira penal za Spartak posle starta nad Vladimirom Kovačevićem. Siguran je bio kapiten Torbica za 2:1.

Prava triler završnica dešavala se poslednjih 6-7 minuta meča kada su gosti prvo izjenačili na 2:2 (89' Prljević), da bi zatim dva minuta kasnije bio sviran penal za Spartak koji je Lazarević (ušao na teren par minuta ranije) pretočio u prednost i konačnu pobedu.

Pre uspešno izvedenog penala, koji je dosuđen u 91. minutu meča, igrači Dodnjeg Srema su iskazali negodovanje do te mere da su u jednom momentu želeli da napuste teren, ali posle kraćeg protesta izveo se penal i Spartak je bukvalno u poslednjem minutu meča došao do sva tri boda koji mu značajno povećavaju šanse za opstanak u Super ligi.

Spartak - Donji Srem 3:2 (0:1)
Maksimović 46', Torbica 78'(pen), Lazarević 90+4' - Mirković 45', Prljević 89'

Ulaz na Gradski stadion danas je bio besplatan, a tu priliku je iskoristilo blizu 1.000 gledalaca koji su došli da daju podršku subotičkom superligašu da sačuva svoj status.

Klub se zahvaljuje navijačima i svim posetiocima na Gradskom stadionu koji su danas dali veliku podršku domaćem timu i svojim korektnim navijanjem doprineli da se se današnji meč završi povoljno po Spartak. Iz Kluba takođe poručuju da borba za opstanak nije završena i nadaju se podršci i u narednom meču koji će Spartak odigrati 24. maja kada u Suboticu dolazi ekipa Čukaričkog.

Ovom pobedom Spartak je zamenio mesta sa današnjim protivnikom i sada se nalazi na 14. mestu koje vodi u baraž za opstanak, ali do kraja su ostala još dva kola i njihova sudbina je u njihovim nogama. Postoje razne kalkulacije, ali jedno je izvesno - ukoliko Spartak savlada i Rad i Čukarički obezbediće siguran opstanak, u svakom drugom slučaju gledaće rezultate Donjeg Srema, ali i Napretka.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 8 godina i 11 meseci
Komentara: 44
Pregleda: 4102
Povezane teme

fudbalski klub spartak

jelen super liga

gradski stadion

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.