Komentara: 10
Pregleda: 4318

Fudbaleri Spartaka još jednom igrali nerešeno

15.03.2014. u 13:09h > 17:41
Izvor: Subotica.com
Fudbaleri Spartaka nisu uspeli da pobede ni u četvrtom pokušaju ove godine pošto su u Ivanjici odigrali bez golova protiv Javora i praktično od mogućih 12 bodova osvojili samo 3, uz samo dva postignuta gola. Naredni meč Spartak igra u Subotici protiv Jagodine.
Fudbaleri Spartaka još jednom igrali nerešeno

Javor je na samom startu krenuo agresivnije i prvi kroz polušansu ugrozio Aleksića, ali posle početnog pritiska oslobodio se i Spartak i preuzeo blagu inicijativu i po prvi put zapretio preko Torbice koji je pogodio prečku, a zatim i stativu, u istom šutu. U 30' minutu Nosković je sa skoro 25 metara šutirao, ali ponovo se isprečila prečka i odbila loptu u polje.

Posle Spartakove neiskorišćene šanse umalo da se obistini nepisano pravilo da za veliki promašaj sledi kazna, a moglo je da bude upravo tako da golman Aleksić nije spasio situaciju. Naime, Radović je u kaznenom prostoru Spartaka faulirao napadača Javora što je sudiju bez dileme dovelo u situaciju da pokaže na belu tačku, ali ispostavilo se na kraju junak meča Aleksić odbranio je penal i praktično doneo bod Spartaku, kada se sve sumira.

Finiš prvog poluvremena pripao je domaćoj ekipi koja je želela da ode na odmor sa prednošću, ali Spartak se vešto branio, i odbranio. Prvo poluvreme su obeležili česti prekidi sa obe strane, što je uticalo na povezane akcije i tečniju igru.

U drugom poluvremenu meč u Ivanjici je prekinut posle 5 minuta igre jer je na tribinama jednom navijaču pozlilo, nakon čega su intervenisali doktori Javora, a zatim i služba hitne medicinske pomoći.

Torbica je odlično izvodio prekide i organizovao igru na sredini, tako da su ga neretko čuvala i po dva igrača.

U 70' minutu Džugurdić dobija žuti karton zbog simuliranja jedanesterca, a par minuta kasnije zamenio ga je Farkaš. Tražio je Spartak da se dosudi penal u 73' minutu jer su smatrali da je igrano rukom u šesnestercu, ali sudija se nije složio sa time.

Odličnu šansu za Spartak imao je Tumbasević u 80' minutu ali ni to nije promenilo konačni rezultat.

Zbog prekida kada se ukazivala pomoć na tribinama, sudija Spasić nadoknadio je 7 minuta, ali ni to nije bilo dovoljno da se dođe do promene rezultata.

Utakmicu na stadionu kraj Moravice pratilo je oko 1.500 gledalca.

Spartak je posle poraza na domaćem terenu od Slobode u prvom prolećnom kolu vezao 3 nerešene utakmice i praktično od 4 utakmice i mogućih 12 bodova osvojio samo 3. Za nedelju dana u goste dolazi Jagodina, ta utakmica bi morala da se dobije kako bi se sa više optimizma i u boljoj atmosferi dočekao prvi meč polufinala Kupa Srbije protiv Vojvodine.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 10 godina i 1 mesec
Komentara: 10
Pregleda: 4318

Povezana vest

Povezane teme

fudbalski klub spartak

jelen super liga

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.