Komentara: 19
Pregleda: 4555

Fudbaleri Spartaka izbegli ispadanje, poslednje kolo odlučuje ko će u baraž

16.05.2015. u 20:41h > 20:54
Izvor: Subotica.com
Na stadionu "Kralj Petar I" u Beogradu danas je odigran meč 29. kola Jelen super lige u kojem su se sastali Rad i Spartak. Posle zanimljivih 45 minuta na obe strane, u drugom delu bolja ekipa je bila Rad, ali ono što je najbitnije Spartak je odneo pobedu i definitivno izbegao pretposlednju poziciju koja je vodila direktno u niži rang. Konačno Rad - Spartak 0:1.
Fudbaleri Spartaka izbegli ispadanje, poslednje kolo odlučuje ko će u baraž

Šef struke Spartaka meč je počeo sa  sledećom postavom: Mirković,  Antonić, Milošević, Kovačević, Jočić, Farkaš, Maksimović, Torbica, Ivanović, Milić i Ilić.

Spartak je na poslednje gostovanje u sezoni došao sa jasnim ambicijama i velikom željom da zabeleži pobedu i izbegne neugodnu situaciju i borbu za opstanak. U skladu sa ambicijama subotički tim je od samog starta pokušao da nametne terensku inicijativu. U prvih 6 minuta Ivanović se našao u dve šanse od kojih je druga bila vrlo izgledna za rano vođstvo Spartaka, ali golman Rada Dejanović odlično je reagovao i mreža je ostala obezbeđena.

U prvih tridesetak minuta meča pored Ivanovića pretili su i Maksimović i Jočić čiji udarci nisu predstavljali veću pretnju za golmana Rada. Prvu šansu domaći su imali u 30' minutu posle odlično izvedenog kornera, a dva minuta kasnije nova prilika, mnogo opasnija, došla je ponovo iz šesnaesterca Spartaka, ali u toj situaciji odlično je reagovao Mirković i krajnjim naporom izbacio loptu u korner.

Prvih 45 minuta obeležio je visok tempo i otvorena igra sa obe strane. Spartak je bio konkretniji u prvih pola časa igre, dok su u nastavku ovog dela "građevinari" pokazali zube i kroz par šansi pripretili golmanu Spartaka, ali gol šanse koje su se ukazale za igrače obe ekipe nisu bile iskorišćene.

Domaći su u sličnom tempu nastavili i u drugom delu, a već u 47' minutu u šesnaestercu Spartaka golman je neoprezno startovao nad napadačem Rada Petrom Jelićem i bez razmišljanja glavni arbitar je pokazao na belu tačku. Onaj koji je skrivio penal vrlo brzo se iskupio - Mirković odlično brani šut sa bele tačke i ostavlja rezultat 0:0.

Neiskoriščenu šansu sa bele tačke Spartak je kaznio u 55' minutu meča preko Milića koji na idealan centaršut spretno reaguje glavom i dovodi svoj tim u prednost od 0:1.

Posle postignutog gola igrači Spartaka su se opredelili za defanzivu te su u preostalih 35 minuta prepustili loptu domaćoj ekipi, ali organizovana odbrana Spartaka i puno sreće u nekim situacijama omogućili su Spartaku važnu pobedu i važna tri boda.

Rad - Spartak 0:0 (0:0)
Milić 55'

Kalkulacije

Pored meča na stadionu "Kralja Petar I" Subotičani su pratili i meč u Pećincima gde su se sastali Donji Srem i Napredak. Spartak se nadao pobedi protiv Rada i remiju u ovom drugom duelu kako bi prestigli Napredak i još malo više se odvojili od Donjeg srema. Posle prvih 45 minuta meča Napredak je vodio 1:0 što nikako nije odgovaralo Spartaku, pogotovo što je u Beogradu na polovini meča bilo 0:0. U drugom delu obe ekipe su postigle po jedan pogodak, za konačnih 1:2, i time je Napredak došao do nova 3 boda.

Posle pobede Napretka postalo je izvesno da će se Donji Srem pridružiti Radničkom iz Kragujevca u Prvoj ligi, ali tek sada počinju kalkulacije za izbegavanje baraža i poziciju koju trenutno drži Spartak. Naime, s obzirom na identičan broj bodova i identičan međusobni skor (oba duela ove dve ekipe odigrana su bez pogodaka) za konačan plasman mogao bi da odluči i gol razlika, koja trenutno nije na Spartakovoj strani (Napredak ima +1). Teoretski Spartak sezonu može da završi i na 10. mestu, mnogo je kombinacija ali tri boda sa što više pogodaka rešavaju svaku dilemu.

U poslednjem kolu Spartak će meč odigrati pred domaćom publikom, u nedelju 24. maja od 17 časova, a odluka o eventualnom besplatnom ulazu trebalo bi da se donese tokom naredne nedelje. U isto vreme igraće Napredak i Rad.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 8 godina i 11 meseci
Komentara: 19
Pregleda: 4555
Povezane teme

fudbalski klub spartak

jelen super liga

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.