Komentara: 4
Pregleda: 4513
Foto

Fudbaleri Bačke savladali Radnički iz Nove Pazove (3:2)

16.04.2017. u 10:22h
Izvor: Subotica.com
Meč 22. kola Srpske lige, grupa Vojvodina, odigran na stadionu kraj Somborske kapije između Bačke 1901 i Radničkog iz Nove Pazove završen je pobedom domaće ekipe rezultatom 3:2.
Fudbaleri Bačke savladali Radnički iz Nove Pazove (3:2)

Meč je počeo odavanjem minute ćutanja Josipu Zemku koji je preminuo početkom ove sedmice u 72. godini života. Svoju bogatu fudbalsku karijeru Zemko je započeo upravo u Bačkoj, nastavio u Spartaku, i vrlo brzo otišao u sarajevski Željezničar gde nakon kraćeg vremena postaje reprezentativac.

Nakon teškog preloma noge Zemko je karijeru nastavio u novosadskoj Vojvodini gde se ponovo izborio za dres reprezentativca Jugoslavije. Igračku karijeru je okončao u svom matičnom klubu FK "Bačka 1901", da bi se potom posvetio trenerskom poslu.

Fudbaleri Bačke savladali Radnički iz Nove Pazove (3:2)

Josip Zemko (1946-2017)

Prvo poluvreme je završeno bez pogodaka, a u nastavku mreža se tresla čak 5 puta. Četiri pogotka su postignuta iz igre, a ubedljivo najlepši, ali i najslađi, je bio onaj u 89' minutu meča kojeg je postigao Vojnić, njegovim drugim pogotkom na meču, iz slobodnog udarca sa preko 30 metara, za treću pobedu Bačke 1901 u prolećnom delu sezone.

Prvi deo igre protekao je u odmeravanju snaga, bez previše izglednih šansi, pa tako ni golmani nisu imali mnogo prilike da se dokazuju.

Fudbaleri Bačke savladali Radnički iz Nove Pazove (3:2)

Tek što se ušlo u nastavak meča povela je Bačka preko Vojnića na asistenciju Pejovića, a šest minuta kasnije Zolnaić je snažnim šutom sa preko 25 metara duplirao prednost.

Postoji nepisano pravilo da je rezultat 2:0 najopasniji i da se tada ekipe po pravilu opuštaju. smatrajući da su svoj posao uradile. Tako je bilo i na ovom meču jer je Radnički, iako slabije plasirani u ovom duelu, pokazao nameru da će se hrabro boriti za bodove, dok su domaći, očigledno sigurni u stečenu prednost, smanjili brzinu, čime su dali prostora gostima iz Nove Pazove da pokažu šta znaju i umeju.

Fudbaleri Bačke savladali Radnički iz Nove Pazove (3:2)

Desetak minuta pre kraja regularnog dela meča Radnički je za samo 3 minuta smanjio pa izjednačio rezultat i činilio se da će Bačka prokockati tih 2:0, ali na nekoliko minuta do poslednjeg sudijskog zvižduka Vojnić je izveo prekid i direktnim šutom prebacio živi zid i poslao loptu u nebranjeni deo gola Radničkog za veliko slavlje domaće publike i pobedu od 3:2.

Bačka 1901 - Radnički (NP) 3:2 (0:0)
52' Vojnić, 58' Zolnaić, 89' Vojnić - 79' Aničić, 82' Džiknić

Fudbaleri Bačke savladali Radnički iz Nove Pazove (3:2)

Izuzetno mlada ekipa Bačke pokazala je još jedan kvalitet, a to je da mogu da prelome utakmicu i zabeleže pobedu iako su gosti bili na pragu da okončaju meč podelom bodova.

- Znali smo da imamo 14 bonusa i svake utakmice ti momci izlaze kao pobednici i drago mi je zbog toga. Mislim da fudbalska javnost u Subotici nije bila toliko impresionirana sa ovim što smo uradili što smo uradili, nažalost, ali svi mi koji radimo u klubu verujemo u ovo što radimo,  to smo i danas pokazalo u jednoj odličnoj utakmici gde smo imali rezultat 2:0, da ne govorim u prvom poluvremenu gde smo trebali da vodimo, recimo 2:0, meni je drago i da posle tih 2:0 gosti dođu do izjednačenja, međutim momci su i tada pokazali karakter, dali smo taj treći gol i nagrađeni smo za trud. - rekao je Zoran Milidrag, trener subotičke ekipe u izjavi za SOS kanal.

Meč nas stadionu kraj Somborske kapije posmatralo je oko stotinu gledalaca.

U narednom kolu subotički "đavoli" gostuju Crvenoj zvezdi u Novom Sadu, taj meč je sledeće subote, a pre toga Bačka će u sredu odigrati finale Kupa područja protiv Bačke.

Izvor: Subotica.com
Fudbal: Bačka 1901 - Radnički (NP) Fudbal: Bačka 1901 - Radnički (NP) Fudbal: Bačka 1901 - Radnički (NP) Fudbal: Bačka 1901 - Radnički (NP) Fudbal: Bačka 1901 - Radnički (NP) Fudbal: Bačka 1901 - Radnički (NP) Fudbal: Bačka 1901 - Radnički (NP) Fudbal: Bačka 1901 - Radnički (NP)
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 7 godina i 1 nedelju
Komentara: 4
Pregleda: 4513
Povezane teme

fk bačka 1901

srpska liga vojvodina

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.