Komentara: 1
Pregleda: 2056

Fudbaleri Bačke savladali Dolinu (4:0)

10.05.2015. u 10:56h
Izvor: Subotica.com
U 25. kolu Srpske lige, grupa "Vojvodina" fudbaleri Bačke 1901 savladali su juče ekipu Doline, direktnog konkurenta za treću poziciju, na samo pet kola do kraja prvenstva. Posle odličnog poluvremenu u kojem su čak tri puta tresli mrežu protivnika, crveno beli iz Subotice su u nastavku postigli samo jedan pogodak za ubedljivu pobedu od 4:0.
Fudbaleri Bačke savladali Dolinu (4:0)

Timu Slobodana Kustudića dovoljno je bilo osam minuta da stekne prednost od 2:0. U 5. minutu Savović je odlično centrirao sa leve strane, Šveljo najviši u skogu glavom šalje loptu ka golu, brani  Trivunović na kratko, Ljubenović prihvata odbijenu loptu i šalje je u mrežu Doline za vođstvo Bačke.

Gosti nisu uspeli ni da konsoliduju svoje redove, kapiten Subotičana Radosavljev samo tri minuta kasnije iz slobodnog udarca udvostručio je prednost domaćina. Odlična igra crveno – belih, potpuna dominacija na terenu.

Prilike da povećaju vođstvo svog tima propustili su  Šveljo i Ljubenović, ali vrlo brzo su nadoknadili propušteno. Simović je uputio odličan pas ka Švelji koji nesebično šalje loptu do Zlatkovića, a on u mrežu protivnika za 3:0.

Drugo poluvreme nije donelo velike promene na terenu. Bačka je i dalje bila tim koji diktira igru, a sve što su gosti uradili bila su dva upućena udarca ka golu gde se istakao Tasić. U 50. minutu prelepa akcija krenula je od Svitića, uputio je dugu loptu ka Švelji koji pronalazi Ljubenovica na suprotnoj strani. Uputio je šut ka golu, golman brani, ali odbijenu loptu najbolji akter meča odlično prihvata i postiže gol za vođstvo od 4:0.

Bilo je šansi da rezultat bude još ubedljiviji, ali ne treba žaliti za propuštenim prilikama pored postignuta četiri gola  i izvanredne igre koju su igrači Bačke prikazali na ovom meču.

Bačka 1901 - Dolina 4:0 (3:0)
Ljubenović 5', Radosavljev 8', Zlatković 30' i Šveljo 50'

Subotica – Stadion kraj Somborske kapije.
Gledalaca: 200. Sudija: Radaković (Novi Sad).
Žuti kartoni: Mrđa, Cigoja (Dolina).

BAČKA: Tasić, Savović, Kiš, Svitić, Ćalasan, Simović, Radosavljev, Damjanović (Nikić), Zlatković (Matić), Ljubenović (Milikić), Šveljo.

DOLINA: Trivunović, A. Šušnjar, Mrđa, Vasić, M. Šušnjar, Brkić, Cigoja, Veličković (Jokić), Pavlović, Popović (Šarenac), Neducić (Milovac).

Posle pobede nad direktnim konkurentom za treću poziciju fudbaleri Bačke 1901 ponovo su se vratili na četvrtu poziciju, a u narednom kolu gostuju u Sumboru ekipi Radničkoj, pretposlednjoj ekipi lige. Do kraja prvenstva subotički crveno-beli će odigrati još 5 mečeva, od kojih je samo jedan protiv ekipe iz samog vrha (Senta) dok su ostali timovi iz donjeg dela tabele.

Fudbaleri Bačke savladali Dolinu (4:0)

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 8 godina i 11 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 2056
Povezane teme

fk bačka 1901

fudbalski klub bačka 1901

stadion kraj somborske kapije

srpska liga vojvodina

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.