Komentara: 8
Pregleda: 2302
Foto

Fudbal: Zvezda nakon prokreta slavila protiv Spartaka

21.02.2021. u 21:46h
Izvor: Subotica.com
Spartak je poražen od Crvene zvezde posle velike borbe. Imao je tim Vladimira Buača prednost do zadnjih 20 minuta meča, ali je gostima bilo dovoljno osam minuta da izjednače i preokrenu. Subotičani su poveli golom Nikole Furtule i hrabro se nosili sa šampionom, ali su u završnici posle dva prekida poklekli i gosti su odneli bodove.
Fudbal: Zvezda nakon prokreta slavila protiv Spartaka

Otvoreno se igralo na Gradskom stadionu od prvog sudijskog zvižduka, A Njegoš Petrović se osmelio prvi i u šestom minutu uputio udarac ka golu Spartaka. Filip Dujmović je bio dobro postavljen i loptu poslao u korner. Nešto kasnije Falko je uposlio Pavkova, ali ni ovog puta čuvar mreže Subotičana se nije dao iznenaditi. Posle desetak minuta igre Mirko Ivanić je sa leve strane ubacio loptu ka Falćineliju koji je za malo bio precizan i propustio šansu da dovede Zvezdu u vođstvo. Uzvratio je Spartak dobrim napadom. Oduzeli su domaći igrači Nikoliću loptu pred svojim šesanestercom. Srećković je brzo prošao sam uz levu aut liniju, stigao pred kazneni prostor crveno – belih, uputio šut, lak za Borjana da sačuva mrežu. Veća inicijativa gostujuće  ekipe nametnula je i češći atak na gol "golubova". Najbliži da dođu do prednosti igrači Crvene zvezde bili su u 19. minutu. Falko je pokušao, lopta je okrznula Miloševića i završila u naručju Dujmovića. Na isteku pola sata igre pred golom Subotičana bili su gotovo svi igrači oba tima. Gužva se stvorila, a gosti ni posle tri pokušaja nisu uspeli da nađu rešenje i savladaju Dujmovića. Pokušaje Rodića, Nikolića, Gajića zaustavili su plavo – beli i odoleli svim pritiscima. Za sve ono što su propustili crveno – beli su u 36. minutu kažnjeni. Akciju je započeo Savković, uposlio Šimuru, a on posle nekoliko koraka pronašao Srećkovića koji je nesebično poslao loptu u prostor i proigrao Nikolu Furtulu u kaznenom, a on olako matirao Borjana za 1:0.

Fudbal: Zvezda nakon prokreta slavila protiv Spartaka

Minut kasnije Falćineli nije iskoristi idelanu priliku, kao ni Rodić. U poslednjih pet minuta igre prvog dela Crvena zvezda je igru preselila pred gol domačina, nizale su se šanse, ali je završnica izostala. Najbliži su bili Rodić i Falćineli, ali je nakon dobrog ubacibanja Rodića  i centaršuta Bena Dunđerski u poslednjem minutu otklonio opasnost i loptu izbacio u korner. Nakon udarca Falćineli se našao usamljen, ali ni tad nije bio precizan, iz okreta je loptu plasirao iznad prečke i na odmor se otišlo uz minimalnu prednost Subotičana.

Fudbal: Zvezda nakon prokreta slavila protiv Spartaka

U drugom delu se nastavilo u istom ritmu. Otvorena i dinamična igra obe ekipe. Spartak je mogao da poveća prednost u 52. minutu. Noboru Šimura proigrao je Furtulu, ali se napadač plavo – belih našao u nedzvoljenoj poziciji. Na drugoj strani Crvena zvezda je preko Ivanića pokušala da anulira prednost "golubova", na sreću domaćina pogodio je samo spoljnji deo mreže. U 65. minutu veliki pritisak crveno – belih, ali lopta nje završila u mreži Spartaka. Gavrić je pogodio stativu, gožva se stvorila, ali je Dunđerski  ponovo bio pribran i otklonio opasnost. Od 69. minuta igralo se samo pred golom Spartaka. Crvena zvezda je dominirala, ali su se Subotičani dobro branili.

Fudbal: Zvezda nakon prokreta slavila protiv Spartaka

Inicijativa gostiju se isplatila u 80. minutu. Ben je izveo udarac iz ugla, Milunović je prebacio loptu, a na drugoj stativi se  najbolje snašao Mirko Ivanić i glavom loptu prosledio u gol Spartaka za 1:1. Samo što su izjednačili crveno – beli mogli su i da preokrenu, ali je Ben pogodio prečku. Uzvratili su domaći kontrom, Tufegdžić se našao sam sa Pankovim, ali je odbrambeni igrač Zvezde bio uspešniji i sprečio napadača Spartaka da ugrozi Borjana. Dovoljno je bilo osam minuta gostima da preokrenu. Posle prekida ponovo su igrači Zvezde stigli do pogotka. Ben je izveo korner, a Sanogo iz drugog plana se ubacio i glavom loptu plasirao u dalji ugao za preokret i ujedno konačnih – 1:2.

Spartak – Crvena zvezda 1:2 (1:0)
Furtula 36’ - Ivanić 79’, Sanogo 88’

Spartak: Dujmović, Dunđerski, Ivančević (Vidović), Tekijaški, Milošević, Marčić (Đurasović), Šimura, Savković (Rajović), Tufegdžić, Srećković (Vidaković), Furtula (Jovanović).

Crvena zvezda: Borjan, Gajić, Pankov, Milunović, Rodić (Sanogo), Nikolić, Petrović (Srnić), Falko (Ben), Falćineli (Krstović), Ivanić, Pavkov (Gavrić)

Sažetak meča (kamera i montaža Grozdana Spajić)

Izvor: Subotica.com
Fudbal: Spartak - Crvena zvezda Fudbal: Spartak - Crvena zvezda Fudbal: Spartak - Crvena zvezda Fudbal: Spartak - Crvena zvezda Fudbal: Spartak - Crvena zvezda Fudbal: Spartak - Crvena zvezda Fudbal: Spartak - Crvena zvezda Fudbal: Spartak - Crvena zvezda
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 3 godine i 2 meseca
Komentara: 8
Pregleda: 2302
Povezane teme

fudbalski klub spartak

fudbalski klub crvena zvezda

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.