Komentara: 0
Pregleda: 1489

Fudbal (Ž): Spartaku zasluženo jesenja titula

07.12.2017. u 10:47h
Izvor: Subotica.com
Fudbal (Ž): Spartaku zasluženo jesenja titula

Navikle su javnost na uspehe. Šampionke Srbije, fudbalerke Spartaka još jednom su pokazale svoju dominaciju u domaćem prvenstvu i zasluženo osvojile jesenju titulu. Ekipa trenera  Borisa Arsića, iako podmlađena uz maksimalan učinak prvi deo sezone je završila na liderskoj poziciji.

- Zadovoljni smo onim što smo do sada uradili, međutim prostora uvek ima da se nešto popravi i nadogradi. Neke stvari smo gledali da rešavamo u hodu, da se polako razvijamo i približavamo evropskim tokovima.  Pokušaćemo da se podignemo još jednu lestvicu više, pa da ove rezultate komplatiramo sa rezultatima u Evropi. S takvim ambicijama i ciljem pristupamo narednom period. Nadamo se , kada je reč o domaćem prvenstvu, i prolećni deo  uspešno privesti kraju . Pod uslovom da opet budemo prvaci državeve, potrudićemo se da  neke stvari složimo i postavimo kako treba, a potom  napravimo korak više kada je Evropa u pitanju – kaže šef stručnog štaba Spartaka

"Golubice" su jesen okončale sa 11 pobeda uz izvanrednu gol razliku, čak 72 puta  su zatresle protivničke mreže, dok je njihova ostala netaknuta.

Fudbal (Ž): Spartaku zasluženo jesenja titula

Boris Arsić, trener ŽFK "Spartak"

- Ostvarili smo maksimalan učinak, postigli veliki broj golova, a nismo primili ni jedan. Kada se sagleda celokupan učinak u domaćim okvirima sve je to izvanredno, ali naše ambicije su uvek najviše i nismo čak ni sa ovakvim razultatima zadovoljni, jer smatramo da Evropa traži mnogo više.  - zaključuje Arsić - Za nas je malo problematično što nam je tim sačinjen od dosta mladih igračica kojima je potrebno vreme. Srbija je po tom pitanju specifična jer hoće sve  i odmah, ali devojčice od 16 – 17 godina ne mogu da pruže takav niovo igre kakav se očekuje od onih iskusnijih sa 28 godina. Paralelno radimo na mnogim stvarima i kod te dece se zaista vidi  napredak iz dana u dan što na terenu najbolje pokazuju.

MARIJA ILIĆ SE VRAĆA NA TEREN - Marija Ilić, standardna igračica šampiona Srbije, Spartaka nakon duge pauze zbog povrede, vraća se na teren. Ilićeva se plako sprema za početak priprema i nastavak šampionata.

- Ni jednog trenutka nisam gubila nadu nakon povrede koju sam doživela. Operacija je uspešno završena, oporavak je tekao po planu. Najteži period je prošao. Fizički se osećam dobro, nemam bolove i nadam se da će tako ostati. Pozitivno sam razmišljala i verovala da ću se vratiti još jača. Sada je najbitnije da se vratim ekipi i ponovo zaigram – poručila je Marija Ilić

Igračice su na zasluženom odmoru, dok  uprava i stručni štab polako kuju planove  za drugi deo prvenstva i  odbranu duple krune.

- Plan je da se okupimo 15. januara i počnemo sa aktivnostima. Imaćemo nekih šest nedalja pripremnog perioda. Plan priprema je spreman, ali zavisi kakvi će nas vremenski uslovi zadesiti i koliko ćemo moći neke naše zamisli da sprovedemo u delu kada je u pitanju sam rad na terenu. Pripreme nam mnogo zavise od vremenskih uslova i određenih faktora, kada su u pitanju i termini i tereni na stadioniu, ali pokušaćemo da napravimo plan i program da spremno dočekamo prolećni deo, što će nam nam mnogo značiti u borbi za novu titulu. Iamamo dobru bazu koju smo napravili ove godine, ali opet, čeka nas plej of gde ćemo igrati sa najboljeplasiranim ekipama. Sigurno da nas ne očekuje lak posao, jer je  Spartak svima veliki motiv i svi protiv nas igraju iznad svojih mogućnosti. Navikli smo na takav pritisak i uvek smo  spremni da odgovorimo svim zahtevima – jasan je Arsić

Fudbal (Ž): Spartaku zasluženo jesenja titula

Spartak će u drugi deo šampionata krenuti u pojačanom sastavu. Nakon duže pauze zbog povrede u jato plavih golubica vratila se i Marija Ilić.

- Povratak Marije Ilić nas zaista mnogo raduje. Ona je standardna igračica Spartaka koja svojim igrama i iskustvom može mnogo da doprinese. Njen povratak će mnogo značiti u sprovođenju naših ideja u delo. Svesni smo da je ova pauza ostavila mnogo traga, ali ćemo se potruditi da joj pomognemo da se što brže vrati na teren. Ona se polako priprema već tri meseca, a u januaru će pripreme početi sa ekipom uz postepeno doziranje kada je trenažni proces u pitanju. Vremenom kroz utakmice će doći do nivoa da može u potpunosti odgovoriti takmičarskim mečevima – ističe šef struke Spartaka.

Fudbal (Ž): Spartaku zasluženo jesenja titula

Marija Ilić nestrpljivo čeka nastavak sezone i povratak na teren (foto: ŽFK Spartak)

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 6 godina i 4 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 1489
Povezane teme

ženski fudbalski klub spartak

boris arsić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.