Komentara: 2
Pregleda: 1326

Fudbal: Tufegdžić dvaput tresao mrežu za prvu pobedu Spartaka

08.08.2021. u 13:45h
Izvor: Subotica.com
Fudbaleri Spartaka upisali su prvu pobedu od početka sezone. Subotičani su u četvrtom kolu Linglong Superlige Srbije na neugodnom gostovanju pobedli Mladost u Lučanima sa 2:1, a oba gola je postigao Lazar Tufegdžić.
Fudbal: Tufegdžić dvaput tresao mrežu za prvu pobedu Spartaka

Stigli su „golubovi“ do prednosti posle dvedesetak minuta igre, ali je početak drugog dela pripao domaćem timu i došlo je do izjednačenja. Ipak odluka o pobedniku pala je u finišu kada je Tufegdžić po drugi put savladao Milovića za pobedu svoga tima.

Dobro su igrači Spartaka otvorili meč. Imali su nekoliko prilika, a najbolju je iskoristio Lazar Tug+fegdžić na isteku 19. minuta i doveo Subotičane u vođstvo 0:1. Vodila se velika borba na terenu, domaćin je pokušavao da izjednači, gosti želeli da dođu i do drugog gola, ali su mreže ostale mirne do odlaska na pauzu.

Nastavak utakmice doneo je još bolju igru oba tima. Mladost je uspela da izjednači pogotkom Mićevića posle desetak minuta od početka drugog poluvremena. Nije to pokolebalo „golubove“. Rešeni da upišu prvu pobedu u novom šampionatu nastavili su svoju igru. Imali su nekoliko povoljnih prilika, ali nisu uspevali da dođu do novog vođstva. Kako je vreme odmicalo, činilo se da će ostati nerešen rezultat, ipak pred sam kraj lazar Tufegdžić je još jednom zatresao mrežu Lučanaca i Spartaku doneo prvu pobedu u novoj sezoni i tri vredna i važna boda.

Mladost – Spartak ŽK 1:2  (0:1)
Mićević 55’ – Tufegdžić 19’,86’

Mladost: Milović, Jovanović, Tumbasević, Kos (Gordić), Mićević, Baha, Radivojević (Ivanović), Cvetković, Leković, Milošević (Lambulić), Bojović (Kijevčanin).

Spartak: Dubljanić, Šimura, Bogićević, Ivančević, Milošević, Marčić (Đurasović), Jezidimirović, Bijelović (Todorovski), Tufegdžić (Šormaz), Srećković (Šćepanović), Furtula (Vidaković).

Spartak će naredna dva kola biti domaćin. Prvo mu u goste dolazi Vojvodina sledećeg vikenda, a potom sedam dana kasnije Napredak iz Kruševca.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 godine i 9 meseci
Komentara: 2
Pregleda: 1326
Povezane teme

fudbalski klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.