Komentara: 4
Pregleda: 2601

Fudbal: Spartak večeras počinje kvalifikacije za Ligu Evrope

12.07.2018. u 10:11h
Izvor: Subotica.com
Fudbaleri Spartak Ždrepčeve krvi večeras u Novom Sadu igraju prvi meč kvalifikacija za Ligu Evrope gde im je protivnik severno irski Kolerejn. Tim Vladimira Gaćinovića odlično je odradio pripreme i spremno dočekuje ovosezonsku premijeru na međunarodnoj sceni.
Fudbal: Spartak večeras počinje kvalifikacije za Ligu Evrope

Sve je spremno za utakmicu prvog kola kvalifikacija za Ligu Evrope u kojoj fudbaleri Spartak Ždrepčeve krvi večeras od 20:45 u Novom Sadu, dočekuju Kolerejn iz Severne Irske. Nakon osam godina "golubovi" su ponovo u Evropi, a pred prvi duel sa Ircima iz tabora subotičkog superligaša poručuju:

- Ova utakmica za nas ima izuzetno veliki značaj. Nemamo baš svaki dan priliku da igramo u Ligi Evrope. Očekuje nas protivnik koji igra „ostrvski“ fudbal, sa dosta duela i trke, fizički su jaki, igraju u visokom ritmu, do fanatičnosti su borbeni. Naš rival ima vrednost, osvojio je kup prošle sezone, bio vicešampion, imaju iskustva igranja evropskih utakmica, sedam-osam puta su već igrali kvalifikacije, a to iskustvo može igrati bitnu stvar. Ali ne treba da nas to opterećuje i da nam misli fudu usmerene na takve stvari. Fokus mora da bude na igri i terenu. U pripremnom periodu i prelaznom roku smo se brinuli o našim stvarima, da ukomponujemo ekipu. Kada se sklapa novi tim potrebno je vreme da to legne na svoje mesto. Nadam se da smo na dobrom putu, sigurno da ćemo neke stvari probati da nadomestimo fanatičnom borbom i disciplinom, za svaku loptu, na svakom delu terena. Drugog izbora nemamo. Ne odustajemo od naše filozofije igre, menjamo pojedine detalje pred meč u zavisnosti od protivnika, ali suština ostaje ista – igramo napadački, tako će biti i protiv rivala i na međunarodnoj sceni – najavljuje Vladimir Gaćinović, šef stručnog štaba Spartak Ždrepčeve krvi

Fudbal: Spartak večeras počinje kvalifikacije za Ligu Evrope

Vladimir Gaćinović

Prvi strateg Spartaka predočio je na koga od igrača ne može da računa.

- Idemo hrabro, nadamo se dobrom ritmu. Tempirali smo formu za danas, nadam se da će biti svi spremni. Za sada neračunamo samo na golmana Ostojića jer se oporavlja i lagano ulazi u trenažni proces. Momci su puni optimizma, željni dokazivanja. Znamo šta očekuju od nas navijači, sportska javnost, posvećeni smo sebi da se prikažemo u što boljem izdanju. Očekujemo i našu publiku, najavljeno je da će biti nekoliko autobusa iz Subotice. Hvala navijačima koji su nam u plejofu bili vetar u leđa, a mi ćemo se potruditi da ih obradujemo i u predstojećim takmičenjima.

Kapiten Vladimir Torbica, najiskusniji prvotimac "golubova" sutra će povesti mladi tim da piše nove stranice klupske istorije.

- Za nas je rival donekle nepoznanica. Analizirali smo proteklih dana neke utakmice Kolerejna i videli kakav stil igre gaje. Suprotno je to od našeg. Irci su fizički snažna ekipa, borbeni su, ali će presudna uloga biti na nama. Ako od prvog minuta nametnemo svoj stil igre, ostvarićemo zacrtano, a to je pobeda. Dobro bi bilo da zabeležimo što ubedljiviji trijumf pred revanš koji sledi za sedam dana.

I pre osam godina prilikom nastupa u kvalifikacijama za Ligu Evrope Tobrbica je i tada vodio tim Subotičana kao kapiten. Najiskusniji u redovima kluba sa severa Bačke prisetio se tog perioda.

- Imali smo tada iskusniju ekipu. Razlikuje se sistem igre onda i sada. Pre osam godina smo bili bolji od Diferdanža iz Luksemburga, dok smo nesrećno ispali od Dnjepra iz Ukrajine. Primili smo dva jeftina gola iz kornera, takve greške se ne smeju ponoviti u ovom ciklusu. Spartak ima kvalitet, potvrdili smo to prošle sezone. Na žalost ne igramo u Subotici, ali na to ne možemo da utičemo. Nadamo se da će nam publika pomoći i u Novom Sadu.

Fudbal: Spartak večeras počinje kvalifikacije za Ligu Evrope

Nikola Perčić i Vladimir Torbica

Novajlija u timu Subotičana, golman Nikola Perić poručuje:

- Svi znamo kakav nas meč očekuje. Čvrst i disciplinovan rival, ekipa tipična za „ostrvo“. Videli smo njihove mane, dobro smo se spremili i nadam se da ćemo opravdati ulogu favorita. Značiće nam, naravno, podrška navijača, kako za ovu utakmicu, tako i da ovo bude tek uvod u naredni korak u Evropi.

Spartak predstavio još tri nova igrača

Predstavljena su još tri nova igrača u redovima Spartaka, a to su Milan Marčić, Dejan Đenić i Jovan Lazić.

Fudbal: Spartak večeras počinje kvalifikacije za Ligu Evrope

Marčić stiže iz Javora, a nastupao je u više klubova u Srbiji i insotranstvu, u Portugaliji.

- Prošla sezona je bila sjajna za Spartak, nadam se da će biti i ova, da ćemo ponoviti bar prošlosezonski uspeh, ali i napraviti dobar rezultat u Evropi – poručuje Marčić.

Napad Spartaka je pretrpeo mnogo promena, ali se očekuje da deficit nadomesti tridesetdvogodišnjeg Đenića, novajlija iz Zemuna.

- Znamo koje su ambicije kluba, a moje su uvek visoke i zato smo brzo dogovorili saradnju. Klub kao što je Spartak zaslužuje Evropu i vrh Super lige. Dobro se radi, atmosfera je odlična, ne vidim razlog da ne bude uspeha. Nadam se da ću iskustvom, zajedno sa Torbicom, uspeti doprineti uz mlade igrače dobrim rezultatima u novoj sezoni.

Jovan Lazić (1999. godište) stiže iz omladinskog pogona Spartaka

- Ovo mi je već peta godina u Spartaku, sada prelazim u seniorski fudbal. Potrudiću se da se izborim za prvi tim i na taj način zahvalim stručnom štabu i upravi na poverenju.

TV prenos je na RTV1.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 5 godina i 9 meseci
Komentara: 4
Pregleda: 2601

Povezana vest

Povezane teme

fudbalski klub spartak

liga evrope

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.