Komentara: 16
Pregleda: 2354

Fudbal: Spartak ubedljiv protiv Radničkog iz Niša (4:2)

01.10.2017. u 12:08h > 18:05
Izvor: Subotica.com
Aplauzi i ovacije na Gradskom stadionu igračima Spartak Ždrepčeve krvi koji su u derbiju 12. kola Super lige Srbije nadigrali Radnički iz Niša i zasluženo slavili pobedu od 4:2. Iako su gosti poveli, Golubovi su odigrali odlično, najbolje šanse iskoristili i uknjižili nove bodove za društvo u vrhu.
Fudbal: Spartak ubedljiv protiv Radničkog iz Niša (4:2)

Fudbaleri Spartak Ždrepčeve krvi zasluženo su slavili protiv niškog Radničkog sa ubedljivih 4:2. Prvi do vođstva stigli su gosti, što je Subotičanima poslužilo da zaigraju još angažovanije i dođu do važne pobede.

Radnički je faktički prvi napad iskoristio i pretvorio  u vođstvo. U žaru borbe Čečarić je oborio Travančića u kaznenm prostoru, a sudija Anđelovski pokazao na belu tačku.  Udarac Pavkova sa 11 metara odbranio je Ostojić, na kratko, lopta se odbila ponovo do njega, a on je poslao u mrežu Subotičana za 1:0.

Fudbal: Spartak ubedljiv protiv Radničkog iz Niša (4:2)

Mogli su Golubovi do izjednačenja,  u prilici se našao Savković, šutirao je iskosa sa leve strane, lopta je otišla iznad prečke. Imao je domaći tim inicijativu, bio bolji na terenu. U 28. minutu posle dobrog centaršuta Hajdina, Čečarić je pokušava glavom, lopta je završila u gol autu. Samo minut kasnije Ivanović je šutirao silovito sa distance iz velike udaljenosti, ali Živković brani.

Konačno su Subotičani bolju igru krunisali pogotkom. Čečarić je uputio šut sa desne strane, Živković je odbranio, lopta se odbila u šesnaestercu do Šimure, njegov udarac je izblokirao neko od igrača Radničkog, ali je Ivanović bio na pravom mestu i pogodio za 1:1. 

Fudbal: Spartak ubedljiv protiv Radničkog iz Niša (4:2)

Nije mnogo trebalo Golubovima, u 42. minutu su preokrenuli rezultat. Mile Savković je odlično izveo korner sa  desne strane, najviši u skoku bio je Aleksandar Radovanović i glavom poslao loptu u gol Nišlija za 2:1 na oduševljenje publike koja je znala da gromoglasnim aplauzom i ovacijama nagradi razigrane Golubove.

Drugo poluvreme samo što je počelo, Spartak je povisio prednost na 3:1. Čečarić je prošao po desnoj strani, nesebično uputio loptu do Nikolića, ali je on za malo zakasnio da je pošalje u mrežu, međutim neko od igrača Radničkog vratio je ponovo do napadača Subotičana, a on uposlio Aranđela Stojkovića koji pogađa dalji ugao- 3:1.  Trgle su se Nišlije, pokušavale da ugroze gol Subotičana, ali je odbrana Golubova odolela. Jedinu ozbiljniju priliku imali su gosti u 66. minutu kada je Arsić ubacio loptu u šesnaesterac Spartaka, a Pavkov za malo zakasnio. Na drugoj strani domaći tim je u više navrata pokušao da poveća prednost, ali je realizacija izostala.

Fudbal: Spartak ubedljiv protiv Radničkog iz Niša (4:2)

U 71. minutu Nikolić se našao u idealnoj poziciji, uputio je šut sa nekih dvadesetak metara, lopta je završila preko gola. Kapiten Spartaka još jednom je pokazao koliko može biti opasan kada mu se ukaže prilika za šut na gol. Posle dobre asistencije Hajdina, Torbica je uputio udarac ka golu Radničkog, golman uz krajnji napor odbranio i loptu poslao u korner. Torbica je izveo korner, a Radovanović po istom scenariju glavom šalje loptu u mrežu protivnika za 4:1. U finišu utakmice gosti su smanjili prednost. Saša Stojanović je prošao po levoj strani, odlično centrirao, a Milan Pavkov pogodio za 4:2.

Fudbal: Spartak ubedljiv protiv Radničkog iz Niša (4:2)

Spartak ŽK – Radnički Niš 4:2 (2:1)
Ivanović 40', Radovanović 42', 82', Stojković 47' - Pavkov 4', 87'

Spartak ŽK: Ostojić, Stojković, Kerkez, Radovanović, Hajdin (Vukčević), Šimura, Jočić (Glavčić), Čečarić (Torbica), Ivanović, Savković, Nikolić.

Radnički: Živković, Petrović, Raspopović, Miladinović, Stanković, Arsić, Tomić (Stevanović), Jovanović (Aksentijević), Pavkov, Stojanović, Travančić (Noma).

Fudbal: Spartak ubedljiv protiv Radničkog iz Niša (4:2)

U narednom kolu Spartak je gost na Banjici ekipi Rada, ali pre toga sledi dvonedeljna pauza zbog reprezentativnih obaveza. Rad je ekipa koja je loše počela sezonu, za razliku od ekipe sa severa Bačke, ali nema opuštanja za četu Aleksandra Veselinovića jer svakog protivnika moraju poštovati jednako.

Posle dvanaest odigranih kola prva je Crvena zvezda sa 28 bodova (dva meča manje), druga je Vojvodina (25), treći je Voždovac (24), dok Spartak drži poziciju broj 5 (22 boda) sa takođe mečom manje.

Fudbal: Spartak ubedljiv protiv Radničkog iz Niša (4:2)

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 6 godina i 6 meseci
Komentara: 16
Pregleda: 2354
Povezane teme

fudbalski klub spartak

gradski stadion

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.