Komentara: 8
Pregleda: 1533

Fudbal: Spartak ubedljiv protiv Proletera

05.12.2019. u 11:50h
Izvor: Subotica.com
U poslednjoj utakmici na domaćem terenu u ovoj godini Spartak Ždrepčeva krv upisao je ubedljivu pobedu protiv Proletera iz Novog Sada. Subotičani su golovima Lazara Tufegdžića i Milana Marčića trijumfovali sa 4:1.
Fudbal: Spartak ubedljiv protiv Proletera

Na oproštajnom meču od domaće publike za jesenji deo sezone, Spartak je upisao pobedu U okviru 19. kola Linglong Superlige Srbije, a za to su se pobrinuli Lazar Tufegdžić sa tri gola i Milan Marčić. Tim Vladimira Gaćinovića slavio je protiv Proletera sa 4:1. Iako je prvo poluvreme proteklo u boljoj igri gostujuće ekipe, nastavak utakmice je doneo prevagu. Subotičani su se razigrali i  stigli do ubedlive pobede.  

Od starta su gosti krenuli veoma ofanzivno i već u 4. minutu ozbiljnije zapretili. Milorad Balabanović je umakao odbrani Spartaka i uputio udarac u okvir gola. Dubljanić je dobro reagovao i sačuvao mrežu. Nešto kasnije usledila je kontra Proletera. Posle greške domaćih igrača Stefan Čolović je brzo prošao po levoj strani, ali je u zadnji čas dobro reagovao Milutinović i sprečio ga da uputi šut na gol Subotičana. Na drugoj strani nakon solo prodora Denkvića i dobrog centaršuta s leve strane, Tufegdžić nije uspeo da  prihvati loptu, odbila se do Marčića na ivicu kaznenog prostora, a on je poslao iznad prečke. U 10. minutu, Lazar Tufegdžić je predriblao nekoliko igrača Proletera, potom nadmudrio Andrejevića, golmana Petrića i loptu poslao u gol za vođstvo Spartaka – 1:0. Nakon postignutog gola domaći tim je pravio mnogo grešaka i olako gubio lolopte, dok su gosti pokušavali da to iskoriste i dođu do izjednačenja. Uspeli su u tome u 28. minutu. Lazar Marjanović je uputio silovit šut sa ivice šesnaesetrca i poslao loptu u mrežu Subotičana -1:1.

U drugom delu utakmice vodila se velika borba. Spartak je kreno stihijski ka golu Novosađana, ali je završnica izostala. U 54. minutu konačno su domaći igrači bili u prilici da ponovo stignu do prednosti, ali je Tufegdžić bio neprecizan iako se našao sam sa golmanom Petrićem. Vrlo brzo se Tufegdžić iskupio za propušteno i doneo radost svojoj ekipi nakon odlične asistencije Vladana Vidakovića.  Samo nekoliko minuta kasnije ponovo su Subotičani zapretili. Marčić je proigrao Srećkovića, on izbio sam pred Petrića koji zaustavlja njegov šut i šalje loptu u korner. Stefan Denković je izveo udarac iz ugla, Tekijaški prebacio do Marčića, a on glavom loptu poslao u mrežu za 3:1. Nisu se gosti ništa pitali do kraja utakmice, a Spartak je svoju nadmoćniju igru krunisao još jednim golom. Najbolji na terenu u redovima Golubova,  Lazar Tufegdžić  po treći put je naterao Petrića da vadi loptu iz mreže i obradovao malobrojnu publiku na Gradskom stadionu – 4:1.

Spartak  ŽK – Proleter 4:1 (1:1)
Tufegdžić 10', 61', 84', Marčić 66' - Marjanović 28'

Spartak: Dubljanić, Dunđerski, Milutinović, Tekijašli, Milošević, Marčić, Vidaković, Obradović (Baić), Tufegdžić, Denković (Gojkov), Šormaz (Srećković)

Proleter: Petrić, Tanasin, Andrejević, Leandro, S. Jovanović (Šćepanović), Balabanović, B. Jovanović (Novaković), Čolović, Babić, Marjanović, Mirosavljev (Rušević).

Het-trikom protiv Proletera Lazar Tufegdžić je u Zajednici superligaša proglašen za igrača 19. kola.

U narednom kolu Spartak gostuje u Beogradu gde će snage odmeriti sa Crvenom zvezdom. Utakmica se igra u subotu, 7. decembra.

Meč 21. kola koji je trebao da se odigra u jesenjem delu prvenstva gde je Spartak domaćin Radničkom iz Niša,, kao i sve ostale utakmice tog kola, igraće se na proleće.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 4 godine i 4 meseca
Komentara: 8
Pregleda: 1533

Povezana vest

Povezane teme

fudbalski klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.