Komentara: 11
Pregleda: 5379

Fudbal: Spartak u subotu dočekuje Crvenu zvezdu

16.08.2019. u 17:20h
Izvor: Subotica.com
Spartak Ždrepčeva krv će sutra, od 20 časova, na Gradskom stadionu, ugostiti Crvenu zvezdu u okviru 5. kola Linglong Superlige Srbije. Ulaznice su u prodaji u petak do 20 časova na SRC "Prozivka", a u subotu na blagajni stadiona od 18 časova.
Fudbal: Spartak u subotu dočekuje Crvenu zvezdu

Spartak sutra na Gradskom stadionu dočekuje Crvenu zvezdu koja u Suboticu dolazi posle  velikog trijumfa u Kopenhagenu. Biće to najteži ispit za „golubove“ od starta prvenstva, koje su započeli sa po dve pobede i poraza. Veliki respekt imaju prema šampionu, ali nisu spremni da dižu "belu zastavu".

- Nema potrebe trošiti reči o Crvenoj zvezdi, posebno u ovom trenutku, posle onakvog njihovog uzleta i utakmice u Kopenhagenu. To je ekipa koja pomera granice i značajno podiže nivo i kvalitet srpskog klupskog fudbala na jedan visok pijedestal. Respekt veliki prema našem narednom protivniku i sve čestitke igračima, stručnom štabu i kompletnom timu na svemu što rade za srpski fudbal. Ponavljati uspehe svake godine nije ni malo lako, mi to vrlo dobro znamo od prošle sezone, ali oni pokazuju da imaju kvalitet u svakom smislu – počeo  je šef struke Spartaka, Vladimir Gaćinović - Potrudićemo se da pružimo  kvalitetan otpor evropskoj Zvezdi. Koliko ćemo biti  uspešni u ovom momentu ne znamo, ali do zadnjeg atoma snage ćemo se boriti da budemo konkurentni na terenu. Crvena zvezda ima veliki broj igrača u rosteru koji mogu da igraju kvalitetno našu ligu na visokom nivou i bez obzira na taj umor, emocionalno pražnjenje i fizičku  istrošenost posle meča u Danskoj od 120 minuta i onih Hičkokovih penala, čak da ne igraju  igrači poput Marina, Ivanića, Boaćija, Pavkova.... Protiv onih gladnih uspeha i željnih dokazivanja,mnogo je teže igrati,  nego igrača koji imaju siguran status. Mi moramo dati svoj maksimum i pokušati ostvariti dobar rezultat. Ne možemo se predavati unapred bez obzira što nas čeka veoma težak zadatak.

Otežavajuća okolnost pred utakmicu je, što Gaćinović i saradnici imaju problem u sastavljanju idealnog tima koji će se suprotstaviti šampionu Srbije.

- Malo nam pravi problem povreda Obradovića koji nije igerao ni prošlu utakmicu jer mu je napukol rebro, a ni na Srećkovića nećemo moći računati. Međutim, imamo dovoljan broj igrača koji mogu da ih zaneme. Sigurno da ćemo naći rešenje i da će oni koji budu igrali, kvalitetno parirati protivniku – zaključuje Gaćinović.  

Očekivanja pred duel sa Crvenom zvezdom izneo je i prvotimac "golubova" Lazar Tufegdžić.

- Posle dobrog početka i pobede protiv Rada, imali smo dva teška poraza, ali smo na gostovanju u Novom Sadu pokazali jak karakter i da ova ekipa može više. Zabeležili smo pobedu tako da duel sa Zvezdom dočekujemo u dobrom raspoloženju. Radili smo dobro, pripremali se maksimalno za utakmicu, očekujemo da pružimo dobru igru i budemo kvalitetan rival. - kaže Tufegdžić - O Zvezdi ne trebamo mnogo pričati. Svi znamo kakve uspehe beleži u Evropi, a, dobro igra i u prvenstvu. Očekujemo otvorenu utakmicu u kojoj će publika uživati i videti mnogo šansi, a nadamo se i golova.

Fudbaleri Spartaka i stručni štab pozvali su publiku da ispuni tribine Gradskog stadiona i u noćnom terminu, u fer i sportskom navijanju, podrže svoje klubove, a posebno su pozvali domaće navijače da budu vetar u leđa i pokušaju da načine veliko iznenađenje i savladaju favorizovanu Crvenu zvezdu.

Ulaznice su u prodaji još danas do 20 časova na SRC "Prozivka", a u subotu na blagajni stadiona od 18 časova. Više detalja oko ulaznica pogledajte u povezanoj vesti.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 4 godine i 8 meseci
Komentara: 11
Pregleda: 5379

Povezana vest

Povezane teme

fudbalski klub spartak

fudbalski klub crvena zvezda

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.