Komentara: 16
Pregleda: 5099

Fudbal: Spartak u kvalifikacijama za Ligu Evrope protiv Kolrejna iz Severne Irske

20.06.2018. u 14:27h > 19:33
Izvor: Subotica.com
Žrebom u Nionu odlučeno je da se Spartak u kvalifikacijama za Ligu Evrope sastane sa predstavnikom Severne Irske u ovom takmičenju. Mečevi će se igrati 12. i 19. jula, a Spartak će biti domaćin u prvom meču.
Fudbal: Spartak u kvalifikacijama za Ligu Evrope protiv Kolrejna iz Severne Irske

FC "Coleraine" (Kolrejn) je severno-irski poluprofesionalni fudbalski klub, koji igra u NIFL Premiershipu (Najjači rang Severne Irske). Klub je osnovan 1927. godine, poreklom iz istoimenog grada stotinjak kilometara udaljenog od prestonice Belfasta.

Boje kluba su kao i Spartakove - plave i bele, ali više vuku na modro plavu. Trenutni šefs truke je Oran Kearnei. Klub je jedanput osvojio titulu Irske lige (u sezoni 1973-74), dok je Kup Irske osvajao čak šest puta, poslednji u sezoni 2017-18.

Igraju na stadionu "Showgrounds" kapaciteta oko 2.500 mesta.

ĐORĐEVIĆ: SPARTAK FAVORIT - Dragan Đorđević, direktor Spartak Ždrepčeve krvi nakon saznanja protivnika u prvom kolu kvalifikacija istakao je da je zadovoljan ishodom žreba kome je lično prisustvovao u Nionu sa predsednikom Draganom Simovićem i Ljubišom Dunđerskim sportskim direktorom. - Nakon objave mogućih protivnika Spartaka, svi navedeni klubovi su bili nepoznanica tako da nismo imali neke posebne želje. Mislim da nismo loše prošli, mogu slobodno reći da smo zadovoljni žrebom. Ne poznajemo mnogo protivnika, međutim smatram da smo mi favoriti i da ćemo to pokazati u dvomeču protiv Kolerejna. Domaćini smo u prvom meču i tu bi valjalo ostvariti povoljan rezultat pred gostovanje u Severnoj Irskoj – rekao je Đorđević.

Šef stručnog štaba Spartaka Vladimir Gaćinović i ekipa ime protivnika saznali su tokom putovanja na Zlatibor gde će odraditi drugi deo priprema.

- Protivnik je totalna nepoznanica, ali tako bi bilo da smo dobili bilo koji drugi klub u prvom kolu kvalifikacija. Verujem da smo i mi za njih nepoznati - rekao je Gaćinović i dodao: - Otprilike možemo da pretpostavimo da oni gaje engleski stil igre, a o kvalitetu ekipe i igrača za sada nemamo nikakve informacije, samo što je opšte poznato da severnoirci igraju žustro, agresivno do poslednjeg atoma snage. Ovog trenutka su nam manje bitne vrline i mane protivnika. Važnije je da se mi dobro pripremimo i spremno dočekamo tu prvu utakmicu kvalifikacija.

Spartak je Superligu završio na 4. mestu i time uhvatio "poslednji voz" za Evropu. Za sada je izvesno da Subotica neće biti domaćin Spartaku, a najčešće se pominjao Novi Sad kao "domaći teren" za "golubove". Ukoliko prođe Severne Irce Subotičane očekuje mnogo veći izazov u drugom kolu, a to je dvomeč sa Spartom iz Praga.

Voljom žreba odlučeno je da će Partizan u prvom kolu kvalifikacija igrati protiv Rudara iz Pljevlja, dok će Radnički iz Niša sastati sa pobednikom duela pretkvalifikacija predstavnika Andore i Malte.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 5 godina i 10 meseci
Komentara: 16
Pregleda: 5099
Povezane teme

fudbalski klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.