Komentara: 4
Pregleda: 878

Fudbal: Spartak slavio protiv Novog Pazara za prvi trijumf u nastavku šampionata

02.03.2023. u 16:14h
Izvor: Subotica.com
Golovima Luke Bijelovića i Nikole Srećkovića Spartak je pred svojim navijačima slavio protiv Novog Pazara, u okviru 24. kola Superlige i uknjižio prvi trijumf u nastavku prvenstva. Bolju igru Subotičani su već u prvom delu krunisali pogotkom, a u nastavku meča i potvrdili za vredna tri boda.
Fudbal: Spartak slavio protiv Novog Pazara za prvi trijumf u nastavku šampionata

Na samom početku dosuđen je slobodan udarac za goste, Miloš Mijić je izveo sa nekih 17 metara, ali je Mišo Dubljanić bio siguran. Nakon toga Subotičani su preuzeli kontrolu igre.  Zapretio je Noboru Šimura u devetom minutu nakon prodora po levoj strani, šutirao je iskosa, Srđan Hrstić je zakasnio i lopta je završila pored stative.

Rešeni „golubovi“ da upišu prvu prolećnu pobedu sve su češće atakovali na gol Novog Pazara. Srećković je  prošao po levoj strani, centrirao tačno u srce kaznenog prostora, ka Petru Staniću, ali je Milan Joksimović otklonio opasnost.

Na isteku 18. minuta Spartak je još jednom pripretio. Posle centaršuta Srećkovića Janko Tumbasević je uputio udarac ka golu i izvojevao korner. Izveo je Nikola Srećković udarac iz ugla, gužva je bila pred golom Filipa Kljajića, neko je izbio ka centru i pravo pred Davida Dunđerskog. Desni bek Subotičana je prihvatio, ponovo vratio u kazneni prostor gde se najbolje snašao Luka Bijelović i loptu poslao u mrežu Novopazaraca za radost svog tima. U završnici prvog dela, gosti su u dva navrata zapretili, ali na sreću domaćina i uz dobre reakcije Miše Dubljanića i Jovana Marinkovića mreža je ostala mirna.

Početak drugog poluvremena pripao je Novom Pazaru, a najozbiljniju priliku da poravna rezultat imao je Rubežić kada je tukao glavom posle kornera, Dubljanić je bio dobro postavljeni i odbranio.

Ulaskom Đurasovića, Roševića, Tanasina, Spartak je dobio svežinu i u 71. minutu stvorio idealnu priliku da udvostruči prednost, ali je posle šuta Roševića, Kljajić odlično branio. U 76. minutu nova šansa za domaći tim. Miloš Rošević je umakao odbrani Novog Pazara, šutirao na gol,  ali se nije dao iznenaditi Filip Kljajić.

Uzvratili su Novopazarci brzim napadom, Petar Đuričković je pokušao, Dubljanić još jednom bio siguran. Posle sjajnog centaršuta Petra Stanića, Aleksa Đurasović se odlično ubacio između dva igrača Novog Pazara, Kljajić i ovog puta bio siguran pred golom.

Što nije iskoristio mladi vezista Subotičana jeste kapiten. Posle duplog pasa sa Stanićem i brze akcije Nikola Srećković je naterao golmana Novog Pazara na kapitulaciju i povećao vođstvo „golubova“ na 2:0. Drugi gol dao je dodatni elan domaćim igračima, želeli su da i po treći put zatresu mrežu protivnika, nisu uspeli, Srećković, potom Bijelović,  ali do prve prolećne pobede su stigli i tri vredna boda.

Spartak –  Novi Pazar 2:0 (1:0)
Bijelović  22', Srećković 86'

Spartak: Dubljanić, Dunđerski (Tanasin), Marinković, Bugarin, Šimura, Tumbasević (A.S. Đurasović), Ado ( Tošeski), Bijelović, Stanić (A.M. Đurasović), Srećković, Hrstić (Rošević).

Novi Pazar: Kljajić, Pešukić, Rubežić, Kurdić, Joksimović (Bogdanovski), Momčilović, Filipović (Stanojlović), Mijić, Radovac (Đuričković), Ergelaš (Jović), Majdevac.

U narednom kolu Spartak gostuje u Kruševcu gde će snage odmeriti sa ekipom Napretka.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 1 godinu i 2 meseca
Komentara: 4
Pregleda: 878
Povezane teme

fudbalski klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.