Komentara: 7
Pregleda: 2181

Fudbal: Spartak slavio protiv Napretka (2:1)

26.04.2018. u 09:24h
Izvor: Subotica.com
Spartak Ždrepčeva krv je i u trećoj utakmici završne faze upisao pobedu. Slavili su „golubovi“ sa 2:1 protiv neugodnog Napretka. Vodila se borba na terenu, šanse su imali i jedni i drugi, ali je ekipa predvođena trenerom Vladom Gaćinovićem uspela da sačuva stečenu prednost i uknjiži važna tri boda koja su je približila još jedan korak ka izlasku u Evropu.
Fudbal: Spartak slavio protiv Napretka (2:1)

Od samog starta Spartak je krenuo ofanzivno i već u prvom minutu najavio da će odbrana Napretka imati mnogo posla. Čečarić je prošao po desnoj strani, odlično proigrao Nikolića u šesnaestercu Kruševljana, ali je on slabo zahvatio loptu i olakšao protivniku da se odbrani.

Ni gosti nisu došli da se brane. Na isteku 10. minuta zapretili su iz kontre. Ibrahim Ndiaje se našao u prilici da dovede svoj tim u vođstvo, ali ga je Vukčević izblokirao u poslednjem trenutku i loptu izbacio u korner.

Propuštena šansa gostiju ubrzo je kažnjena. Mile Savković se probio po levoj strani, uputio centaršut do Šimure, ali je neko od igrača Napretka izblokirao pokušaj Japanca, lopta se odbila do Čečarića koji je šalje u dalji donji ugao i dovodi Subotičane u vođstvo.

Nakon vodećeg gola „golubova“, Kruševljani su bili mnogo opasniji i stvorili nekoliko ozbiljnih prilika, ali na sreću domaćina nisu uspeli da ih realizuju. Ndiaje se u 17. minutu našao u prilici da izjednači, ali se Ostojić nije dao iznenaditi, vešto je intervenisao i osujetio pokušaj tamnoputog ofanzivca gostiju. Nekoliko minuta kasnije Napredak je ponovo zapretio. Nakon centaršuta Boranijaševića, Rušević je silovito šutirao sa pet metara, ali je Aranđel Stojković bio na pravom mestu i sa gol linije loptu izbacio u polje.

Učestali napadi gostiju naterali su odbranu Subotičana da čvršće reaguje, te je u 39. minutu u žaru borbe Jočić oborio Vulića u kaznenom prostoru, a sudija Lukić pokazao na belu tačku. Vukanović je šutirao sa 11 metara, Ostojić je pročitao njegovu nameru i odbranio penal. Finiš prvog dela je pripao Spartaku. Pokušaj Savkovića osujetio je Petrović , a potom je šut Čečarića izblokirao Veškovac.

U nastavku susreta Spartak je vrlo brzo povećao prednost sa bele tačke. Patrović je faulirao Nikolića, a Savković bio precizan za 2:0. Trgli su se Kruševljani i u 70. minutu smanjili vođstvo domaćina. Boranijašević je centrirao sa leva strane, a Ibrahim Ndiaje bio najviši u skoku i glavom loptu sproveo u mrežu Spartaka.

U 73. minutu još jednom se istakao golman Subotičana Ostojić. Osujetio je pokušaj Vukanovića da izjednači rezultat. Vodila se borba do kraja susreta, pokušavali su i jedni i drugi da što pre postignu gol, ali su grešili u završnici i rezultat se nije menjao. Spartak je zasluženo slavio sa 2:1 i napravio korak više za izlazak na evropsku scenu.

Spartak ŽK – Napredak 2:1 (1:0)
Čečarić 15', Savković 53' (p) - Ndiaje 70'

Spartak: Ostojić, Stojković, Ćalasan, Kerkez, Vukčević (Tekijaški), Jočić (Torbica), Šimura, Čečarić, Đuričin (Glavčić), Savković, Nikolić.

Napredak: Ni. Petrović, Boranijašević, Veškovac, Ostojić, Kostić, Šljivić, Vulić, Ndiaje, Zec (Nikolić), Vukanović, Rušević (Markoski)

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 5 godina i 11 meseci
Komentara: 7
Pregleda: 2181

Povezana vest

Povezane teme

fudbalski klub spartak

gradski stadion

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.