Komentara: 1
Pregleda: 1094

Fudbal: Spartak slavio protiv Kolubare (2:1)

09.05.2022. u 10:00h
Izvor: Subotica.com
U utakmici koja je imala veliki znača za Spartak u borbi za opstanak i mirnu završnicu, „golubovi“ su savladali Kolubaru sa 2:1. Sva tri pogotka viđena su u prvom delu utakmice, dok se u nastavku vodila bespoštedna borba, ali promene nije bilo i bodovi su zasluženo ostali u Subotici.
Fudbal: Spartak slavio protiv Kolubare (2:1)

Lopta samo što je krenula sa centra, Nikola Srećković je sa leve strane centrirao, Lazar Tufegdžić prihvatio loptu na ivici kaznenog prostora uputio udarac po zemlji i plasirao je u donji desni ugao za 1:0. Iznenadili su Subotičani goste brzim pogotkom, ali i trgli da zaigraju ofanzivnije.

U žaru borbe u 5. minutu povredio se Aleksandar Vidović i Spartak je imao igrača manje što su gosti iskoristili  i u 12. minutu posle brze akcije Kolubara dolazi do izjednačenja. Petar Bojić je uposlio Uroša Đuranovića na ivici šesnaesterca, on loptu prosledio do isturenog Miloša Filipovića koji vara Dubljanića i poravnava rezultat – 1:1. Činilo se da je gol gostiju postignut iz nedozvoljene pozicije, pa se čekala odluka Var komisije, ali je ipak posle nekoliko minuta potvrđeno da je regularan.

Umesto Vidovića na teren je ušao Noboru Šimura na poziciju levog beka. Kompletirani „golubovi“  krenuli su ka golu Lazarevčana i posle nekoliko pokušaja u 17. minutu ponovo stekli prednost i to nakon prekida. Nikola Srećković je izveo slobodan udarac, a najviši u skoku pred golom Kolubare bio je Vladan Vidaković i glavom loptu plasirao u mrežu protivnika – 2:1.

U drugom delu Spartak je preuzeo inicijativu. Imali su „golubovi“ dve izvanredne šanse, ali je Nikola Stanivuković bio uspešniji od Lazara Tufegdžića oba puta. Zatresli su Subotičani mrežu Kolubare u 60. minutu. Luka Bijelović je pogodio posle asistencije Nikolića, ali se ispostavilo da je kapiten Spartaka bio u nedozvoljenoj poziciji i gol je poništen.

U 77. minutu oboren je Srećković na ivici kaznenog prostora, ali je sudija pokazao da se igra nastavi. Do kraja se vodila bespoštedna borba, želja za pobedom na obe strane nije jenjavala, ali je završnica izostala za promenu koja bi Spartaku donela ubedljiviji trijumf, a gostima možda bod ili preokret i Spartak je zasluženo slavio.

Spartak – Kolubara 2:1 (2:1)
Tufegdžić  1', Vidaković 25' - Filipović 12'

Spartak: Dubljanić, Jezdimirović, Bogićević, Filipović, Vidović (Šimura), Đurasović (Šćepanović), Vidaković, Bijelović, Tufedžić (Rajović), Srećković (Todoroski), Nikolić.

Kolubara: Stanivuković, Tumbas (Andrić), Vasiljević (Petronijević), Radovanović, Janković, Nikolić (Vučetić), Lončar (Đenić), Bojić, Kočović, Đuranović, Filipović (Mladenović).

U narednom kolu Spartak je ponovo domaćin, u subotu od 15 časova dočekaće Radnički iz Kragujevca.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 1 godinu i 11 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 1094
Povezane teme

fudbalski klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.