Komentara: 4
Pregleda: 1660

Fudbal: Spartak sa puno optimizma otputovao na revanš sa Ircima

17.07.2018. u 11:03h
Izvor: Subotica.com
Fudbalere Spartak Ždrepčeve krvi u četvrtak, 19. jula, čeka revanš meč 1. kola kvalifikacija za Ligu Evrope. Nakon nerešenog rezultata u Novom sadu "golubovi" su sebi malo otežali put do drugog kruga, ali sa puno optimizma očekuju revanš. Subotičani su jutros krenuli na put Severne Irske.
Fudbal: Spartak sa puno optimizma otputovao na revanš sa Ircima

Nerešen rezultat u prvoj utakmici prvog kola kvalifikacija za Ligu Evrope koji je Spartak Ždrepčeva krv zabeležio kao domaćin protiv severno-irskog Kolrejna nije baš bio zadovoljavajući za Subotičane. Međutim, mnogo je bolje nego da su s golom zaostatka dočekali revanš koji se igra u četvrtak, 19. jula.

Svesni su "golubovi gde su grešili i da su olako ispustili priliku da u Irsku putuju opuštenije. Dobro su se pripremili za drugi duel s Kolrejnom i veruju da će se vratiti kao pobednici i proći u naredni krug kvalifikacija gde bi im protivnik bila praška Slavija.

- Nismo dali maksimum, niti odigrali kvalitetno koliko mi to možemo na prvoj utakmici protiv Kolrejna koji je pokazao disciplinovanu igru. Promašili smo izvanredne šanse, dok su se Irci branili sa devet igrača i igrali s jednim napadačem. To je njihov stil igre. Srcem su igrali, a tako se brane boje kluba. Da li smo mi izašli malo potcenjivački ili ne, sada nije važno. Ovo mora da nam bude pouka za narednu utakmicu koja nas očekuje u četvrtak, ali i svaku koja je pred nama – kaže Sava Pavićević, pomoćnik šefa struke Spartaka - Moramo u revanšu da damo svoj maksimum, odigramo disciplinovanije i pokušamo da materijalizujemo taj meč u svoju korist. Drago mi je da su momci svesni lošeg izdanja u prvoj utakmici i da su spremni maksimalno za revanš u Irskoj. Znamo koliki je njihov kvalitet, koliko je naš u ekipi. Uvek nas je krasila timska igra, nadam se da će tako biti u četvrtak. Verujem da Spartak može mnogo više i nadam se da ćemo ostvariti pobedu i proći u sledeće kolo.

Nemanja Glavčić uspeo je da iznudi kazneni udarac za Spartak na prvoj utakmici protiv Iraca koji je Savković realizovao za izjednačenje. Pred put u Irski i revanš s Kolrejnom Glavčić poručuje:

- Dobro smo analizirali odigranu utakmicu i protivnika. Sada znamo protiv koga igramo. Ekipa koja ima dobar defanzivni blok, nema ambicije da napadne. Došli su da se odbrane i to su odradili na perfektan način. Uprkos tome mi smo stvorili šanse, ali s obzirom da nismo poznavali protivnika ni šta nas očekje, nismo postigli više od jednog pogotka. Nakon neočekivanog nerešenog rezultata u prvoj utakmici mi igrači smo obavili razgovor između nas, bio je i stručni štab sa nama da nam pomogne da se izdignemo iznad problema koji smo sami sebi stvorili. Dosta smo kvalitetniji protivnik i pred nama je još 90 minuta u Irskoj da pokažemo naš kvalitet, dobru igru i da iz ovog problema izađemo mnogo jači. Moramo da pokažemo da smo prava ekipa. Neće biti lako, jer Kolerejn ima rezultat koji ih vodi dalje, dok nas samo pobeda vodi u narednu rundu, ali je sve moguće ukoliko ispoštujemo sve zamisli stručnog štaba, odigramo na visokom nivou na kojem malo koji tim može da parira ovoj mladoj poletnoj ekipi Spartaka. Atmosvera je pozitivna u timu. Uvideli smo gde smo grešili kroz analize i idemo u Irsku na pozitivan rezultat da prođemo u narednu rundu.

Revanš meč 1. kola kvalifikacija za Ligu Evrope igra se u četvrtak od 20:45. Pobednika ovog dvomeča očekuje deul protiv Slavije iz Praga za koju igra nekadašnji prvotimac Spartaka Srđan Plavšić.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 5 godina i 9 meseci
Komentara: 4
Pregleda: 1660

Povezana vest

Povezane teme

fudbalski klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.