Komentara: 2
Pregleda: 1734

Fudbal: Spartak predstavio petoricu novih igrača

13.02.2022. u 12:30h
Izvor: Subotica.com
Pred start prvenstva nove članove plavo – belog jata i zvanično je predstavio direktor omladinske škole subotičkog superligaša, Vladimir Torbica. U ponedeljak Spartak dočekuje Radnik (13h).
Fudbal: Spartak predstavio petoricu novih igrača

Poslednji dan prelaznog roka na severu Bačke bio je „berićetan“. Subotičani su potpisali ugovore sa petoricom igrača od kojih je svakako najzvučnije ime Miloš Ostojić, bivši štoper Partizana. Pored povratnika iz letonske Lijepaje Ostojića, parafe na ugovore sa „golubovima“ stavili su Miloš Tošeski, Stefan Filipović, Alfonso Msanga i izdanak iz omladinske škole Simo Vrbljanac.

Sa nekadašnjim defanzivcem Partizana, Napretka i Čukaričkog Milošem Ostojićem klub sa severa Bačke potpisao je saradnju na godinu dana. On će biti zamena za dosadašnjeg kapitena Mihajla Ivančevića koji je ove zime prešao u Odenze.

Fudbal: Spartak predstavio petoricu novih igrača

- Drago mi je što sam u Subotici. Ono što sam čuo o klubu u to sam se i uverio u prethodnih nekoliko dana od kada sam se priključio ekipi. Znamo svi ambicije kluba,a  ja ću se potruditi da opravdam sva očekivanja i doprinesem dobrim rezultatima – rekao je Ostojić.

Miloš Tošeski je došao iz kazahstanskog Atiraua gde je kratko proveo po odlasku iz Brodarca. Makedonski internacionalac igra na poziciji zadnjeg veznog igrača i potpisao je ugovor na tri i po godine sa Spartakom

Fudbal: Spartak predstavio petoricu novih igrača

- Prethodnih godinu dana sam igrao za Borodarac, a nosio sam dres Rabotničkog i Zemuna. Srećan sam zbog potpisanog višegodišnjeg ugovora sa Spartakom jer je ovo sjajna sredina za afirmaciju mladih igrača. Odlično sam prihvaćen i iskreno se nadam da ću opravdati očekivanja – poručio je Tošeski.

Veliko pojačanje za „golubove“ je svakako Stefan Filipović koji dolazi iz kragujevačkog Radničkog. Za subotičkog superligaša štoper je parafirao ugovor na godinu i po dana.

Fudbal: Spartak predstavio petoricu novih igrača

- Čast mi je i privilegija što sam postao član Spartaka, kluba koji je zaista organizovan u šta sam se uverio od kada sam deo tima – kazao je Filipović - Nadam se da ćemo u narednom periodu imati mnogo uspeha. Odlično sam se uklopio jer većinu momaka poznajem iz vremena omladinskih dana kada  smo igrali jedni protiv drugih na terenu dok sam nosio dres Rada.

Alfons Msanga dolazi iz Tanzanije koji igra na poziciji desnog beka. Ugovorom se obavezao na četiri godine.

Fudbal: Spartak predstavio petoricu novih igrača

- Srećan sam što sam došao u Spartak. Očekivanja su velika u narednoj sezoni i iskreno se nadam da ću ispuniti sva očekivanja – rekao je Alfonso – Zahvaljujem se upravi na ukazanom poverenju i stručnom štabu na dobrom prijemu.

I kao šlag na tortu na samom kraju usledio je i potpis sa talentovanog štopera iz omladinske škole Spartaka Sime Vrbljanca (18). Sa njim je potpisan ugovor na četiri i  po godine.

- U Spartaku sam već pet godina i veliko mi je zadovoljstvo što sam potpisao ugovor za prvi tim jer mi je to bio cilj od kada sam obukao plavo – beli dres. Zahvaljujem se ljudima u klubu na ukazanom poverenju, svim trenerima koji su mi pomogli da stignemo do ovoga i stručnom štabu na pruženoj šansi – istakao je Vrbljanac.

Fudbal: Spartak predstavio petoricu novih igrača

Spartak je ove zime angažovao 10 novih igrača. Uz pomenutu petorku Subotičani su doveli golmana Milana Jelovca iz Loznice, napadača Miloša Roševića iz Timoka, levog beka Filipa Tomaškovića iz Varteksa, te dvojicu desnih krila – Lazara Milutinovića iz Feniksa i Andriju Rajovića iz prijedosrkog Rudara.  Marko Žulj  kratko je bio član subotičkog superligaša, ali je sa njim raskinuta saradnja po povratku iz Antalije.

Klub sa severa Bačke pored kapitena Mihajla Ivančevića koji je prešao u Odenze, napustili su još defanzivni vezni Milan Marčić, desni bek David Dunđerski, vezni napadač Mile Savković, štoper Slađan Rakić, centralni vezni Andrija Milić, Filip Jović levi bek, golman Filip Dujmović, defanzivci Vuk Bogdanović, Aleksandar Bjelica, Aleksandar Urošević i Nemanja Branković.

Spartak u ponedeljak (14. februar) dočekuje Radnik iz Surdulice, a meč je zakazan za 13 časova na Gradskom stadionu u Subotici.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 godine i 2 meseca
Komentara: 2
Pregleda: 1734
Povezane teme

fudbalski klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.