Komentara: 9
Pregleda: 3893

Fudbal: Spartak predstavio nove igrače

16.01.2019. u 09:51h
Izvor: Subotica.com
Subotički superligaš polako formira ekipu za nastavak sezone. Nakon odlazaka iz "plavo – belog jata" Čečarića i Ćalasana sada su aktuelni dolasci novih igrača. Za sada su na sever Bačke pristigla šestorica. Mlađani, Luka Cucin i Nikola Lakčević stigli su na pozajmicu iz Partizana, dok su ugovore sa Spartakom potpisala i četvorica nešto iskusnijih.
Fudbal: Spartak predstavio nove igrače

Subotičani su i zvanično predstavili igrače s kojima su realizovani ugovori, a prema rečima Nikole Simovića potpredsednika Spartaka i sportskog direktora Ljubiše Dunđerskog , koji su predstavili novajlije, biće još novih  imena na spisku Predraga Rogana šefa struke do početka sezone.

- Zadovoljstvo mi je da predstavim naša pojačanja za nastavak sezone. Ovi momci su dovedeni s idejom da zamene igrače koji su napustili klub u zimskom prelaznom roku, Ćalasana i Čečariča, ali i da pojačaju konkurenciju u ekipi. Naša ideja je da za svaku poziciju konkurišu po dva igrača. S ponosom ističem da smo nastavili započetu tradiciju da svake zime nekoliko igrača ostvari transfer u inostrane klubove što najbolje govori da se u Spartaku dobro radi i da ovde mladi igrači napreduju. Joše jedan od dokaza za kvalitetan rad u našem klubu jeste dolazak ovih  mladih momaka koji su sada došli kako bi i oni napravili iskorak u svojim karijerama i jednog dana zaigrali u jačim ligama. Pre nekoliko dana stigao je poziv zareprezentaciju Srbije za dvojicu naših igrača Glavčića i Ćalasana, koji je sada već bivši član Spartaka. Njih dvojica su trebali da nastupaju za A selekciju na turneji koja je otkazana, ali to dodatno govori da se u našem klubu zaista dobro i predano radi i zbog čega svaki igrač koji želi napredovati rado dolazi u Suboticu – rekao je Nikola Simović - Naše ambicije za nastavak sezone jeste sigurno mesto na sredini tabele. Ukoliko se ukaže prilika mi ćemo pokušati i da se borimo za plejof, ali je prioritet da se izbegne donji deo tabele i borba za opstanak.

Fudbal: Spartak predstavio nove igrače

Da u klubu još uvek vide prostora da se tim oblikuje i da se dese određene promene za koje očekuju da će doneti boljitak potvrdio je i Ljubiša Dunđerski, sportski direktor, poručivši da u Spartaku još nije završen prelazni rok.

- Spartak je u poslednjih godinu dana napravio veliki iskorak u srpskom fudbalu. Samim tim nam godi što nas napuštaju igrači koji su to zaslužili i stekli ime u našem klubu, te ih rado puštamo da naprave veće karijere. Prelazni rok u Spartaku nije završen jer još uvek pristižu ponude za naše igrače, tako da su mogući neki odlasci, a ukoliko bude tako da nas napusti još neko od igrača mi ćemo reagovati brzo i dovoditi nove koji bi bili adekvatne zamene. - ističe Dunđerski - Za sada su pored četvorice koje smo predstavili  još dva igrača sa nama. Đorđe Radovanović i Nikola Tripković su uz ekipu i vredno se pripremaju za nastavak sezone, a uskoro bi trebali i zvanično da postanu naši igrači dok se sve papirološki završi.

Fudbal: Spartak predstavio nove igrače

U SUBOTU SA BEKEŠČABOM - Spartak će već u subotu, 19. januara, odigrati prvu kontralnu utakmicu. Subotičani će snage odmeriti sa mađarskim superligašem Bekeščabom u 13 časova na Gradskom stadionu u Subotici, na terenu sa veštačkom podlogom.

Spartak se najviše pojačao u veznom redu. Mladenović, Lakčević, Radovanović i Tripković su igrači koji će konkurisati na pozicijama u vezi, dok će Cucin i Đorđević biti pojačanja u zadnjoj liniji. 

Nemanja Mladenović (1993) u Spartak je stigao iz OFK Bačke iz Bačke Palanke. Igra na poziciji veznog igrača, a sa plavo – belima je potpisao ugovor na dve godine.

- Čast mi je i zadovoljstvo što sam došao u Spartak, klub sa velikom tradicijom, sa odličnim rezultatima u prethodnim sezonama. Možda je lošiji start u ovoj sezoni plaćen danak učešća u Evropi, ali se nadam da neće biti problema što se tiče krajnjeg plasmana. I naš dolazak znači da smo tu da pomognemo Spartaku da ostvari cilj, a mi da napredujemo i da se predstavimo u najboljem svetlu – rekao je Mladenović

Draško Đorđević (1993) igra na poziciji centralnog beka, a u Spartak je stigao iz Saudijske Arabije i sa subotičkim superligašem potpisao dvoipogodišnji ugovor.

- Drago mi je što sam postao član kluba kakav je Spartak. Naše je da radimo i da se trudimo da ostvarimo zacrtane ciljeve – jasan je Đorđević.

Fudbal: Spartak predstavio nove igrače

Luka Cucin (1998) je timu sa severa Bačke ustupljen na šest meseci. Snalazili su se Subotičani u prvom delu prvenstva na poziciji desnog beka, ali dolaskom Cucina ta pozicija će biti obezbeđena.

- Hvala ljudima iz Spartaka koji su mi ukazali poverenje. Prethodnih šest meseci sam propustio zbog povrede, ali verujem da ću se vrlo brzo vratiti u dobru formu i ispuniti očekivanja – poručio je Cucin.

Nikola Lakčević (1999), najmlađi novajlija u Spartak došao je na pozajmicu iz Partizana i dres subotičkog superligaša u veznom redu će nositi u narednih godinu dana.

- Drago mi je što sam došao u Spartak, klub koji je među najozbiljnijima u Srbiji. Nadam se da ću se pokazati u najboljem svetlu i opravdati ukazano poverenje. - kratko je prokomentarisao Lakčević

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 5 godina i 3 meseca
Komentara: 9
Pregleda: 3893

Povezana vest

Povezane teme

fudbalski klub spartak

ljubiša dunđerski

nikola simović

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.