Komentara: 4
Pregleda: 1955

Fudbal: Spartak predstavio novajlije i dvojac iz omladinske škole

08.02.2024. u 08:37h
Izvor: Subotica.com
Svaki prelazni rok donosi i promene u igračkom kadru Fudbalskog kluba "Spartak". I ove zime je tako bilo, pa je rukovodstvo subotičkog superligaša angažovalo novu četvoricu igrača. U redove „golubova“ došli su Nemanja Krsmanović, Stefan Tomović, Ilija Martinović, Marko Kerkez, a sportski direktor Ljubiša Dunđerski je i zvanično predstavio četvoricu novajlija koji su pristigli u plavo - belo jato. Pored četvorice novih imena u seniorskoj ekipi kluba sa severa Bačke, predstavljen je i dvojac iz omladinske škole koji je potpisao svoje profesionalne ugovore.
Fudbal: Spartak predstavio novajlije i dvojac iz omladinske škole

Stefan Tomović u Spartak je došao iz Čukaričkog. 23-ogodišnjak igra na poziciji ofanzivnog veznog, a sa subotičanima je potpisao ugovor na tri i po godine.

- Zahvaljujem se Spartaku na ukazanom poverenju i nadam se da ćemo uspeti zajedničkim snagama ostvariti cilj za ovu sezonu, a to je plejof – kratak je bio Tomović na predstavljanju, a tokom pripremnog perioda već se upisao u listu strelaca za Golubove što je najbolja preporuka da ga zapamte simpatizeri Spartaka.   

Nemanja Krsmanović, igrač rođen 2003. godine koji pokriva poziciju levog bočnog napadača, kao i levog beka stavio je potpis na ugovor od četiri i po godine. Ponikao je u Partizanu, nosio dres Teleoptika, a potom nastupao za TSC odakle je otišao u Češku odakle dolazi u Suboticu.

- Poslednji klub za koji sam igrao su slovačke Teplice. Zahvaljujem se rukovodstvu Spartaka na ukazanom poverenju. Verujem da ćemo uspeti ostvariti planove koji su postavljeni pred nas i da ćemo se plasirati u taj  plejof, a možda i doću u priliku do borbe za Evropu – rekao je Krsmanović.

Ilija Martinović (30) jedan od naiskusnijih igrača koji je ove zime stigao u redove ekipe Nenada Lalatovića. Igra na poziciji centralnog beka.

- Srećan sam što sam zadužio opremu velikog kluba kao što je Spartak. Čast mi je što sam po prvi put u nekom klubu u Srbiji što mi predstavlja veliki izazov jer znam koliko je liga jaka i kakve ima renome po Evropi. Radujem se saradnji sa direktorom Dunđerskim i šefom Lalatovićem. Znam šta se od nas očekuje i kao jedan od naiskusnijih treba da ponesem najveću odgovornost. Nadam se da ću to implementirati na terenu. Ciljevi su jasni, plejof je prioritet, što bolje utakmice da odigramo i da Spartak postavimo gde mu je mesto, u društvo vodećih ekipa u Srbiji – poručio je Martinović.

Marko Kerekez (24)  pokriva poziciju levog centralnog beka i levog beka. Raskinuo je ugovor sa Vojvodinom i nama se ukazala prilika.

- Zahvaljujem se ljudima u klubu, stručnom štabu, a moje je da svojim dobrim igrama opravdam to ukazano poverenje. Srećan sam što sam ovde i verujem da ćemo ostvariti taj plejof – rekao je Kerkez.

Pored četvorice novajlija u seniorkoj ekipi, Spartak je predstavio i dvojicu igrača iz omladinske škole koji su potpisali svoje prve profesionalne ugovore za klub sa severa Bačke. Vladimir Torbica, direktor omladinske škole Spartaka, predstavio je dvojicu talentovanih Nikolu Puškara i Frensisa Ebuke.

Fudbal: Spartak predstavio novajlije i dvojac iz omladinske škole

Puškar (2006. godište) je stigao u Suboticu iz Bačke Palanke, a ugovor sa Spartakom potpisao je na pet godina. Igra na poziciji štopera, a nije mu strano ni da se nađe na mestu zadnjeg veznog igrača.

- Zahvaljujem se upravi kluba i stručnom štabu na ukazanom poverenju. Za mene je ovo veliki korak i motiv da još bolje nastavim da treniram i radim. Želja mi je da ostavim trag u ovom klubu i što pre konkurišem za prvi tim – rekao je Puškar.

Ebuke dolazi iz Nigerije, rođen je 2005. godine. Letos je stigao u Spartak, brzo se uklopio i imao je dobar učinak, a prošao je zimske pripreme sa seniorima. Potpisao je petogodišnji ugovor, a igra na poziciji veznog igrača.

- Ponikao sam u akademiji u gradu Lagosu. U Spartaku su me dobro prihvatili,  dobro se osećm u ovoj sredini i zahvaljujem se svima sa kojima sam radio i sa kojiama radim. Želim da svoju karijeru gradim ovde, da jednog dana dostignem viši nivo i odem u veći klub – jasan je Ebuke.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 meseca i 3 nedelje
Komentara: 4
Pregleda: 1955
Povezane teme

fudbalski klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.