Komentara: 0
Pregleda: 2096
Video

Fudbal: Spartak posle penal drame u četvrtfinalu Kupa Srbije

25.11.2020. u 17:07h
Izvor: Subotica.com
Spartak je obezbedio prolaz dalje u Kupu Srbije i to posle izvođenja penala. Subotičanima je pripalo prvo poluvreme, gostima drugo, a u penal lutriji siguran golman Dujmović odlučio je pobednika.
Fudbal: Spartak posle penal drame u četvrtfinalu Kupa Srbije

Spartak je nakon penala obezbedio prolaz u narednu rundu Kupa Srbije. Regularni deo u osmini finala  završen je bez pobednika 1:1, a bolji u izvođenju kaznenih udaraca bili su Subotičani. Najveće zasluge za  plasman „golubova“ u četvrtfinale pripadaju  Filipu Dujmoviću čuvaru mreže plavo – belih koji se istakao svojim odbranama u drugom poluvremenu kada se lomio rezultat kod 1:1, ali i sa dva odbranjena penala.

Subotičani odlučni da nastave takmičenje u Kupu od starta su nametnuli svoj ritam. Imao je domaći tim inicijativu, ali je u završnici grešio. Nizali su „golubovi“ prileke, a najbolju pretvorili u vođstvo.  Vladan Vidaković je ubacio loptu pred gol s desne strane, a Lazar Tufegdžić je plasirao iza leđa Samčovića za 1:0.

Mogli su domaći igrači i da povećaju prednost da je Tufegdžić iskoristio još dve povoljne šanse, dok su gosti u 33. minutu prvi put uputili udarac u okvir gola. Lazar Jovanović je pokušao da izjednači, Dujmović je bio dobro postavljen i sačuvao svoju mrežu. U samoj završnici prvog dela izvanredna prilika Spartaka otišla je u nepovrat. Stefan Milošević je centrirao s desne strane, na drugoj se našao Dunđerski, tukao glavom, ali je lopta završila iznad prečke.

Početkom drugog poluvremena Spartak je imao dve prilike, ali ih nije realizovao. Trgli su se gosti i vrlo brzo stvorili tri šanse koje su mogle skupo da koštaju Spartak, ali je na sreću Dujmović dobrim intervencijama sprečio Babića i Kosa da izjednače.

Prijao je odmor gostujućoj ekipi koja se razigrala u nastavku i u 77.minutu stigla do izjednačenja. Miloš Šatara iskoristio je grešku odbrane Subotičana, i sa  peterca plasirao loptu u mrežu domaćina za 1:1. U 84. minutu Dujmović je sprečio da gosti preokrenu rezultat. Posle silovitog šuta Lazara Jovanovića izvanredno je odreagovao i loptu izbacio u korner. Tokom sudijske nadoknade vremena Nemanja Kos je umakao odbrani Subotičana, ali nije uspeo da nadmudri Dujmovića. Golman Spartaka još jednom se istakao i ostavio „golubove“ u igri da se preko jedanaesteraca bore za prolaz dalje.

Usledilo je izvođenje penala. Šatara je prvi šutirao, Dujmović je odbranio, Marčić je bio siguran za Spartak. U drugoj seriji bili su precizni Krajišnik i Denković, dok je u trećoj ponovo Dujmović bio u prvom planu. Odbranio je penal Cvetkoviću, a Dunđerski je povećao na 3:1. U poslednjoj seriji bili su precizni Baha i Tufegdžić koja je odlučila pobednika ovog susreta. Filip Dujmović svojim odbranama u drugom poluvremenu i odbranjena dva penala odveo je Spartak u četvtfinale Kupa Srbije.

Spartak – Mladost 4:2 (1:1)
Tufegdžić 22’- Šatara 77’ (p: 0:0 Šatara, 1:2 Marčić,  1:1 Krajišnik, 2:1 Denković, 2:1 Cvetković, 3:1 Dunđerski, 3:2 Baha, 4:2 Tufegdžić.)

Spartak: Dujmović, Dunđerski, Tekijaški, Ivančevć (Vidović), Milošević, Marčić, Šimura (Đurasović), Srećković (Jovanović), Vidaković (Baić), Denković, Tufegdžić

Mladost: Samčović, P. Jovanović, Vesnić, Šatara, Cvetković, Baha, F. Žunić (Marković), Babić (Milanović), F.Stanisavljević (Krajišnik),  L. Jovanović, Kos.

Sažetak meča (snimatelj i montaža Gorzdana Spajić)

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 godine i 4 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 2096
Povezane teme

fudbalski klub spartak

fudbalski kup srbije

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.