Komentara: 4
Pregleda: 1039

Fudbal: Spartak poražen od Čukaričkog (2:1)

19.09.2021. u 00:00h
Izvor: Subotica.com
Spartak je poražen od Čukaričkog na Banovom brdu u okviru 9. kola Superlige. U meču gde je igra bila izjednačena i viđeno dosta prilika na obe strane, domaći tim je bio za jedan pogodak bolji i osvojio sva tri boda.
Fudbal: Spartak poražen od Čukaričkog (2:1)

Otvoreno se igralo od početka utakmice, a onda su „brđani“ stigli do prednosti posle odličnog prodora Alekse Jankovića po desnoj strani koji je uputio centaršut pred gol Spartaka, a usamljeni Đorđe Jovanović loptu plasirao u mrežu za 1:0. Ubrzo su domaći igrači još jednom zapretili, ali je posle  pokušaja Lukića Dubljanić dobro intervenisao. Imali su igrači Čukaričkog malo više loptu u svom posedu, pokušavali da postignu i drugi pogodak, ali bez rešenja u završnici.

U 34. minutu Spartak je stigao do izjednačenja. Posle odlične akcije centaršuta Šimure sa leve strane Todoroski je sa ivice kaznenog utrčao i loptu poslao pored same stative u mrežu Čukaričkog za 1:1. U finišu prvog poluvremena je Janković pokušao, ali je odbrana Subotičana odlično reagovala i izblokirala njegov šut. Prvo je Dubljanić na kratko odbranio, a onda Ivančević izbacio loptu ka centru terena i otklonio opasnost.

U nastavku se vodila borba, Ergelaš je prvo zapretio, a Dubljanić dobro intervenisao. Uzvratili su brzim napadon igrači Spartaka. Tufegdžić je prošao po desnoj strani, centrirao do Srećkovića, ali bez veće opasnosti po gol Čukaričkog. Malo je nedostajalo da „brđani“ ponovo došu do prednosti. Janković je šutirao, Dubljanić istrčao, ali je Bjelica bio na dobrom mestu i sprečio domaći tim da promeni rezultat.

Isplatio se pritisak Čukaričkom u 63. minutu. Savić je iz nemoguće pozicije loptu ubacio pred gol Spartaka. Mihajlo Ivančević je zakačio i lopta je završila u mreži „golubova“. Pokušali su Subotičani da dođu do novog izjednačenja, ali je posle šuta Mihajlovića, Petrović vešto intervenisao. Viđeno je nekoliko prilika i sa jedne i sa druge strane, ali bez velike opasnosti po Dubljanića i Petrovića.

U 82. minutu Jovanović je lobovao Dubljanića, ali je sudija Vojnić signalizirao ofsajd poziciju. Nakon konsultacija sa var sobom gol je poništen, međutim bodovi su ipak ostali na Banovom brdu.

Čukarički – Spartak 2:1 (1:1)
Jovanović 16’, Ivačević 63’- Todoroski 34’

Čukarički: Petrović, Tošić, Kovačević, Docić (Ergelaš (Mijailović)), Stevanović, Jovanović, Čolović (Savić), Šapić, Janković (Čolić), Kovač, Lukić.

Spartak: Dubljanić, Jezdimirović (Jezdimirović), Ivančević, M. Bogićević, Bjelica, Šimura, Šćepanović (Vidaković), Todoroski (Savković), Tufegdžić, Srećković (Mihajlović), Hrstić (Bijelović).

U narednom kolu koje se igra već u sredu, Spartak dočekuje Proleter iz Novog Sada. Meč se igra od 17 i 30 časova.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 godine i 6 meseci
Komentara: 4
Pregleda: 1039

Povezana vest

Povezane teme

fudbalski klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.