Komentara: 5
Pregleda: 1832
Foto

Fudbal: Spartak poražen od Crvene zvezde (1:4)

06.04.2023. u 12:45h
Izvor: Subotica.com
Spartak je pretrpeo ubedljiv poraz od Crvene zvezde u 29. kolu Superlige. Boljom igrom gosti su došli do pobede od 4:1. Iako su posle vođstva crveno – belih Subotičani izjednačili i za kratko uneli neizvesnost, to je bilo sve. Do kraja utakmice na terenu se pitao samo gostujući tim i na kraju odneo bodove.
Fudbal: Spartak poražen od Crvene zvezde (1:4)

Zapretili su gosti prvo preko Mijailovića kada sa odlučio iz velike udaljenosti na direktan udarac ka golu Spartaka, ali je to bio lak posao za Dubljanića. Diktirala je Zvzeda ritam igre i već u sedmom minutu stigla do prednosti. Nakon oduzete lopte na centru terena Osman Bukari je nadmudrio golmana i štopere „golubove“ loptu poslao u mrežu za 0:1. Već u sledećem napadu Subotičani su izjednačili. Nikola Srećković je izveo udarac iz ugla, a Noboru Šimura matirao Borjana za 1:1.

Fudbal: Spartak poražen od Crvene zvezde (1:4)

Odlična igra na Gradskom stadionu obe ekipe donela je i trći pogodak. Prvo je Aleksandar Dragović nakon dobrog centaršuta loptu zahvatio glavom i pogodio prečku. Pred golom je bila velika gužva, a zbog navodnog prekršajakoji koji gotovo niko nije video, gde je Tošeski faulirao Rakonjca, arbitar Nikolić je dosudio penal za goste.  Precizan sa 11 metara bio je Aleksandar Katai – 1:2.

U nastavku utakmice Crvena zvezda je u potpunosti opravdala eppitet favorita. Na terenu se pitao tim Miloša Milojevića, a odbrana domaćih nije imala rešenja da zaustavi razigrane goste. Igrao se 55. minut kada se Kings Kanva odlučio na udarac iz velike udaljenosti i loptu poslao pod prečku za novu radost crveno – belih.

Fudbal: Spartak poražen od Crvene zvezde (1:4)

U 82. minutu a Aleksandar Katai je uspeo drugi put na utakmici da savlada Mišu Dubljanića i poveća vođstvo na 4:1. Nikola Srećković je uspeo da zatrese mrežu Crvene zvezde u sudijskoj nadoknadi, ali je gol poništen jer se Noboru Šimura našao u nedoszvoljenoj poziciji.

Spartak –  Crvena zvezda 1:4 (1:2)
Šimura 9' - Bukari 7', 1Katai  21' (p), 82', 1Kangva 56'

Spartak: Dubljanić, Dunđerski, Ostojić, Bogićević, Vitorović, Šimura, Ado  (A.S. Đurasović), Todoroski (Bureković (A.M. Đurasović), Tošeski (Tumbasević), Srećković, Hrstić (Moris).

Crvena zvezda: Borjan, Vigo, Eraković, Dragović (Leković), Rodić (Nikolić), Mijailović, Kangva, Bukari (Mituljikić), Katai, Prustev (Ivanić), Rakonjac (Mitrović).

U narednom kolu koje je ujedno i poslednje u ligaškom delu, Spartak gostuje u Lazarevcu gde se sastaje sa Kolubarom.

Izvor: Subotica.com
Fudbal: Spartak - Crvena zvezda Fudbal: Spartak - Crvena zvezda Fudbal: Spartak - Crvena zvezda Fudbal: Spartak - Crvena zvezda Fudbal: Spartak - Crvena zvezda Fudbal: Spartak - Crvena zvezda Fudbal: Spartak - Crvena zvezda Fudbal: Spartak - Crvena zvezda
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 1 godinu i 1 mesec
Komentara: 5
Pregleda: 1832
Povezane teme

fudbalski klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.