Komentara: 4
Pregleda: 3758

Fudbal: Spartak održao promociju kluba - prvog tima, mlađih kategorija i Škole fudbala

14.09.2018. u 14:47h
Izvor: Subotica.com
Fudbal: Spartak održao promociju kluba - prvog tima, mlađih kategorija i Škole fudbala

Gradski trg u Subotici sinoć je bio obojen u plavo – bele boje. Fudbalski klub „Spartak Ždrepčeva krv održa je promociju prvog tima i Omladinske škole. Mališani u plavo – belim dresovima prvi su pristigli na mesto okupljanja. Na najlepši način demonstrirali su svoje umeće sa fudbalskom loptom i najavili da subotički superligaš ne treba da brine za svoju budućnost, jer Škola fudbala koja broji preko 200 dečaka, na čelu sa koordinatorom Ivicom Franciškovićem zasigurno će iznedriti buduće prvotimce.

Najveće ovacije usledile su kada su na binu izašli igrači prvog tima i stručni štab. Oni su ove jeseni simpatizerima Spartaka i svojim sugrađanima doneli veliku radost odličnim igrama na međunarodnoj sceni.

Ekipa koju predvode šef struke Vladimir Gaćinović, sa svojim saradnicima, i kapitenom Vladimirom Torbicom, istinskom legendom "plavih golubova" pozdravljena je i nagrađena gromoglasnim aplauzon za sve što je uradila u proteklom periodu.

Fudbal: Spartak održao promociju kluba - prvog tima, mlađih kategorija i Škole fudbala

Prisutne je prvo ispred uprave Spartaka pozdravio Dragan Đorđević, direktor kluba, i zahvalio se za neizmernu podršku svima u gradu sa severa Bačke.

- Iza nas su dva predivna meseca bitisanja Spartak Ždrepčeve krvi u Evropi. Postigli smo, ne mali rezultat i ostvarili najveći uspeh u istoriji kluba. Sada se okrećemo domaćem prvenstvu. Ambicije su iste kao i prošle sezone, da budemo u prvih osam timova, igramo plejof, a potom izborimo poziciju koja vodi u Evropu. - rekao je Đorđević - Ne smemo zaboraviti naše mlađe kategorije na čelu sa direktorom Ivicom Franciškovićemo koji predano radi. Da se dobro radi sa budućim nadama potvrđuje podatak da imamo nekoliko potencijalnih reprezentativaca.

Đorđević se zahvalio i vrhu države koja je imala razumevanja za Spartakove potrebe i zajedno sa vlašću u Subotici krenula u rekonstrukciju Gradskog stadiona.

- Kroz razgovore predsednika Spartaka, Dragana Simovića, sa ljudima iz vrha republičke vlasti rodila se ideja o rekonstrukciji Gradskog stadiona. Inicijativu je gradska vlast, na čelu sa gradonačelnikom Bogdanom Labanom i Nemanjom Simovićem, članom Gradskog veća zaduženim za sport i omladinu, oberučke prihvatila i na stadionu se već uveliko izvode radovi koji bi trebali biti gotovi do početka novembra.- rekao je direktor FK "Spartak ŽK"

Đorđević je izrazio nadu da će se godinu do dve dana Subotica dobiti stadionkakav zaslužuje i da će Spartak kvalifikacije evropskih takmičenja igrati u svom gradu, pred svojim sugrađanima.

Fudbal: Spartak održao promociju kluba - prvog tima, mlađih kategorija i Škole fudbala

Glavni "krivac", uz igrače, što se tim sa severa Bačke našao u društvu velikih evropskih klubova u borbi za što bolji plasman, jeste Vladimir Gaćinović sa svojim saradnicima. Šef struke Subotičana, veliki emotivac, obratio se sinoć Subotičanima.

- Ponosan sam što treniram ovako divne momke i što sam tu. Bio bih mnogo siromašniji duhovno da nisam došao u ovako lep grad kao što je Subotica. Veliko hvala na podršci koju nam pružate. Ne želim da dajem neka velika obećanja sada, ali ćemo zajedno učiniti sve da i narednih godina gledamo evropski Spartak. Nemojte zameriti ako nekad budemo i neuspešni. Život je pun uspona i padova, pa tako i fudbal, ali uz ovakve momke, upravu, navijače, ovakvu publiku i ovakav grad siguran sam da ćemo ostati još dugo na ovom putu. - rekao je u dahu Gaćinović

Fudbal: Spartak održao promociju kluba - prvog tima, mlađih kategorija i Škole fudbala

Kapiten Spartaka, Vladimir Torbica, pre osam godina predvodio je tim na međunarodnoj sceni i stigao do trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope, a sada je sa ovom generacijomnačinio korak više i ispisao još jednu stranicu klupske istorije. Legenda kluba zahvalio se svima koji su došli na trg da pozdrave "plave golubove".

- Veliko hvala svima koji su došli da nas podrže i da pokažu da vole ovaj klub, da nas podržavaju na svakoj utakmici. Ponosan sam što predvodim ovakvu generaciju, ekipu. Napravili smo istorijski uspeh plasmanom u kvalifikacije za Ligu Evrope, nažalost zaustavljen smo od strane dobre ekipe Brondbija, ali to nas neće pokolebati. - istakao je Torbica - Znamo šta su naše obaveze u prvenstvu. Trudićemo se da ove godine ponovimo prošlogodišnji uspeh, da ostvarimo plasman na međunarodnu scemnu i pokušati da napravimo korak više. Ostaje žal što ne možemo da igramo naše utakmice još uvek u Subotici, ali se nadam da će se to vrlo brzo promeniti i da ćete moći da uživate u igrama i rezultatima ovog tima na Gradskom stadionu.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 5 godina i 6 meseci
Komentara: 4
Pregleda: 3758
Povezane teme

fudbalski klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.