Komentara: 9
Pregleda: 1554
Video

Fudbal: Spartak odigrao nerešeno sa Radničkim iz Niša na startu sezone

19.07.2021. u 09:45h
Izvor: Subotica.com
Spartak je na premijernoj utakmici u novoj sezoni odigrao nerešeno 1:1 sa Radničkim iz Niša. U veoma zanimljivom i dinamičnom meču, gde je viđena odlična igra oba tima, do golova se došlo ipak nakon konsultacija i VAR provera. Škrbić je doveo Nišlije u vođstvo, a Tufegdžić izjednačio za bod „golubova“.
Fudbal: Spartak odigrao nerešeno sa Radničkim iz Niša na startu sezone

Od početka se igralo otvoreno na obe strane bez kalkulacija. Spartak je imao blagu inicijativu i češće dolazio do kaznenog prostora Nišlija, ali bez ikakve opasnosti po gol Kahrimana. Na drugoj strani gosti su ubrzo zapretili, pa i zatresli mrežu. U 16. minutu, posle prekida i dobrog centaršuta Aksentijevića, Mićibući je glavom poslao loptu u dolji ugao. Međutim, prilikom udarca je loptu zakačio rukom, ali se čekala i potvrda nakon VAR provere, te je poništen gol Radničkog. Nakon te situacije gosti su još agilnije krenuli ka golu Subotičana.

U 23. minutu Miljan Škrbić je bio u prodoru, ali je odlično intervenisao štoperski tandem Ivančević –Branković i sprečio ga da uputi udarac ka golu Dujmovića. Na isteku pola sata igre Spartak je bio u najboljoj prilici. Luka Bijelović je odlično prihvatio loptu pred šesnaesetrcom gostiju, dodao je Lazaru Tufegdžiću, ali su njegov pokušaj osujetili Stevanović i Vujadinović.

Igrao se 43. minutu Tufegdžić se izborio za loptu u gužvi pred golom, ali je ona završila pored stative. Smenjivali su se napadi i kontre, ipak su mreže ostale mirne posle 45. minuta.

Nastavile su obe ekipe u istom ritmu, a u 58. minutu Radnički je stigao do prednosti sa bele tačke i to posle konsultacija sa komisijom u VAR sobi. Pre toga Rakić je prilikom doskoka u borbi za loptu zgazio protivničkog igrača. Sigran sa 11 metara bio je Miljan Škrbić. Nakon primljenog gola Spartak je krenuo ofanzivnije ka protivničkom golu.

Zapretili su Subotičani u dva navrata, a onda je u prodoru u 72. minutu oboren Milošević. Negodovali su prisutni na stadionu i tražili penal, igra je ipak nastavljena. Samo nekoliko sekundi kasnije Nikola Stanković je oborio Furtulu i zaradio drugu opomenu. Ostali su gosti sa igračem manje petnaest minuta pre kraja.

Izveo je domaći tim slobodan udarac, Šimura je oboren i opet se čekala odluka. Posle gotovo pet minuta čekanja dosuđen je kazneni udarac za Spartak. Lazar Tufegdžić je  preuzeo odgovornost i izjednačio -1:1. Nakon izjednačenja umesto da je utakmica završena jer je isteklo 90 minuta, zbog velikog broja prekida, svih izmena i čekanja odluka igralo se još devet minuta nadoknade. Promene rezultata nije bilo i timovi su iz ovog duela uzeli po jedan bod.

Spartak – Radnički (N) 1:1 (0:0)
Tufegdžić 82’ (p) –Škrbić 59’ (p)

Spartak: Dujmović, Dunđerski, Ivančević, Branković (Jović), Milošević, Marčić, Šimura, Todoroski (Rakić), Tufegdžić, Srećković, Bijelović (Furtula).

Radnički: Kahriman, Aksentijević, Stevanović, Vujadinović, Stanković, Pejović, Vukadinović, Mitrović (Ristić), Mićibući (Ilić), Duronjić (Kasalica), Škrbić (Bjeličić).

Sažetak meča - kamera i montaža: Grozdana Spajić

U narednom kolu Spartak u petak gostuje u Kragujevcu, gde će se sastati sa Radničkim.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 godine i 9 meseci
Komentara: 9
Pregleda: 1554
Povezane teme

fudbalski klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.