Komentara: 1
Pregleda: 2244

Fudbal: Spartak minimalcem do nove pobede

30.03.2019. u 18:05h > 21:26
Izvor: Subotica.com
Spartak Ždrepčeva krv nastavio je uspešan niz. Na svom terenu Subotičani su savladali Mladost iz Lučana sa 1:0 i upisali veoma važna tri boda. Strelac jedinog gola bio je Nemanja Glavčić.
Fudbal: Spartak minimalcem do nove pobede

Fudbaleri Spartak Ždrepčeve krvi osvojili su tri boda pobedivši Mladost iz Lučana. Tim Predraga Rogana stvorio je veliki broj prilika a najbolju je iskoristio Glavčić za radost i novi trijumf.

Od starta je Spartak imao inicijativu i stvarao šanse, ali su mreže dugo mirovale. Tufegdžić je pokušao iskosa sa leve strane. Rosić je bio dobro postavljen i lako sačuvao svoju mrežu. Nešto kasnije Marčić je šutirao iz daljine, lopta je završila iznad prečke. Imao je Spartak bolju igru i veći posed lopte, ali su na isteku 18. minuta gosti zapretili. Bojović je bio najviši u skoku i sa ivice šesnaesterca glavom uputio udarac ka golu, ali je lopta završila u naručju Ostojića. Konačnao je u 26. minutu domaći tim iskoristio najbolju priliku i poveo golom Glavčića. Tufegdžić je sa desne strane odlično centrirao, Nemanja Glavčić natrčao i sa desetak metara zatresao mrežu Mladosti za 1:0. Do isteka prvog dela Spartak je mogao da udvostruči prednost, ali je Rosić bio siguran posle pokušaja Marčića.

Plaketa za Glončaka - Pred utakmicu u Subotici kapiten Spartak Ždrepčeve krvi Vladimir Torbica uručio je plaketu najstarijem veteranu kluba sa severa Bačke bivšem igraču i golmanu Milošu Glončaku i dres sa brojem 486 što predtavlja broj zvaničnih utakmica koje je odigrao tokom 20 sezona u plavo – belom dresu. Fudbalski klub Spartak je ovim gestom pokazao da ne zaboravlja svoje legende.

Nastavak meča doneo je bolju igru Lučanaca, ali se Spartak nije predavao. Gosti su prvi zapretili preko Jovanovića, na sreću pogodio je samo spoljnji deo mreže posle pokušaja sa 18 metara. Uzvratio je Spartak preko Denkovića, ali je i on bio neprecizan. U 69. minutu Subotičani su mogli da povećaju prednost. Mladenović je uputio silovit šut iskosa s desne strane u gornji bliži ugao, Rosić je uz veliki napor odbranio i loptu izbacio u korner. Pokušavali su „golubovi“ da povećaju vođstvo, ali su bili neprecizni, Denković i Tufegdžić. Postignuti gol u prvom poluvremenu rešio je pobednika i Subotičanima doneo radost u pohodu ka plejofu.

SPARTAK ŽK – MLADOST 1:0 (1:0)
Glavčić 26'

Spartak: Ostojić, Tekijaški, Otašević, Kerkez (Radovanović, Vukčević (Dunđerski), Mladenović, Glavčić, Marčić (Đorđević), Denković, Tufegdžić, Đenić.

Mladost: Rosić, P. Jovanović (Odita), Andrić, Šatara, Leković, Pejović, Tumbasević, Pavlović (L. Jovanović), Radivojević, Bojić, Bojović.

Spartak već u sredu, 3. aprila igra utakmicu 29. kola Superlige Srbije. Subotičani putuju u Zemun gde će snage odmeriti sa istoimenom ekipom.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 5 godina i 3 nedelje
Komentara: 1
Pregleda: 2244

Povezana vest

Povezane teme

fudbalski klub spartak

gradski stadion

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.