Komentara: 16
Pregleda: 4760

Fudbal: Spartak izborio igranje u Ligi Evrope!

23.05.2018. u 22:42h
Izvor: Subotica.com
FK "Spartak Ždrepčeva krv" uhvatio je bukvalno poslednji voz za igranje u nekom evropskom takmičenju, posle osam godina. Partizan je večeras osvojio nacionalni Kup i time direktno omogućio Spartaku da kao četvrti u Superligi igra Evropu.
Fudbal:  Spartak izborio igranje u Ligi Evrope!

Prvu meč loptu imali su izabranici Vladimira Gaćinovića u poslednjem kolu plejofa. Bod protiv Partizana značio bi da je Spartak već tada nagrađen za dobru sezonu, međutim crno-beli su se odlično pokazali, savladali Subotičane sa 3:0 na svom terenu i bilo je jasno da jedino ako Partizan, kao favorit, ispuni očekivanja i savlada Mladost u finalu Kupa Srbije, nedelju dana po završetka Superlige.

Finale Kupa između Partizana i Mladosti odigrano je večeras u Surdulici, na neutralnom terenu. Nije Partizan dobro počeo, poveli su gosti ali crno-beli su preokrenuli i sa 2:1 slavili u meču, podigli trofej Kupa i obradovali kako svoje tako i navijače i upravu subotičkog superligaša.

Fudbal:  Spartak izborio igranje u Ligi Evrope!

Igrači, stručni štab i rukovodstvo na prijemu kod gradonačelnika

Spartak će igrati Ligu Evrope, nažalost slabe su šanse da će Subotičani na svom Gradskom stadionu gledati taj evropski duel, ili više njih, baš kao pre 8 godina, međutim, ostaje potajna nada da se nešto može promeniti i da Subotica bude domaćin. Nema mnogo vremena, kvalifikacije kreću kroz dva meseca.

Vladimir Torbica bio je kapiten generacije koja je poslednji put igrala u Evropi, popularni "Torba" je vodio i ovu generaciju, a izvesno je da će je voditi i naredne sezone s obzrom da je baš danas parafirao vernost Spartaku na još jednu sezonu.

Očekivali smo ovakav ishod. Iako smo do kraja utakmice strepeli, jer je moglo drugačije da bude, Partizan je pokazao da je bolja ekipa i zasluženo osvojio trofej Kupa, a nama otvorio vrata kvalifikacija za Ligu Evrope. Presrećni smo svi, posebno ja jer je ovo drugi put da sa Spartakom izlazim na međunarodnu scenu. Danas sam čak  produžio i saradnju  sa Spartakom za narednih godinu dana.  Nastavljamo dalje. Predstoji nam da se malo odmorimo, a potom krenemo sa pripremama i pokušamo da napravimo u Evropi nešto više nego pre osam godina - rekao je Torbica po završetku finalnog meča Kupa Srbije

Fudbal:  Spartak izborio igranje u Ligi Evrope!

Vladimir Torbica

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 5 godina i 10 meseci
Komentara: 16
Pregleda: 4760

Povezane vesti

Povezane teme

fudbalski klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.