Komentara: 21
Pregleda: 2650
Video

Fudbal: Spartak igrao 1:1 sa Partizanom u Beogradu

26.11.2017. u 18:35h > 19:59
Izvor: Subotica.com
U poslednjem meču 18. kola Superlige Partizan i Spartak su igrali 1:1. Posle mnogo bolje igre Spartaka u prvom delu, Partizan je poveo u trećem minut nastavka, a bod za "golubove" obezbedio je Nikolić u 72'.
Fudbal: Spartak igrao 1:1 sa Partizanom u Beogradu

Odlično izdanje Subotičana na stadionu u Humskoj. Po prilično nefudbalskim vremenskim uslovima Spartak je igrao vrlo atraktivan fudbal, zaslužio je možda i ceo plen sa gostovanja u Beogradu, ali večeras je odličan među stativama bio čuvar mreže Partizana, Vladimir Stojković, koji je imao više čudesnih intervencija, spašavao prilike koje su mnogi već videli da će završiti u golu.

I pored brojnih propuštenih prilika Spartak nije posustajao, Savković, Ivanović i Nikolić su konstantno držali odbranu crno-belih na tankim nervima, a srednji red i odbrana Spartaka bili su kompaktni i agresivni na loptu, što je često unosilo nervozu u redove Partizana.

Poveo je Partizan preko Tošića u 48', a Nikolić je na asistenciju Stojkovića u 72' poravnao, i ispostavilo se postavio konačni rezultat.

Spartak je bio mnogo bolji od početka susreta, stvarao prilike, ali ih nije iskoristio, dok je Partizan pokušavao dugim loptama na Tošića i Tavambu da ugrozi Ostojića. Već u 14. minutu posle dobre akcije Ivanovića i Nikolića, Hajdin se nije najbolje snašao u šesnaestercu crno–belih i propustio je šansu da Spartak dovede u vođstvo. Uzvratio je Partizan, slabo je šutirao Mitrović, lopta je završila iznad gola. Usledio je novi napad domaćeg tima, Tošić je uputio šut, Ostojić izvanredno intervenisao.  Od 24. minuta Spartak je bio dominantniji, ali dobre prilike nije pretvorio u golove. Šimura je mogao Subotičanima doneti prednost da je bio precizniji. Najbolju  priliku imao je Ivanović u 39. minutu, ali je Stojković bio na visini zadatka, pa se na odmor otišlo bez golova.

Drugo poluvreme samo što je počelo Partizan je poveo preko Tošića. Nije to pokolebalo "golubove". Nastavili su da napadaju gol domaćina. Propuštena je prilika za izjednačenje, a onda posle jedne greške kontra crno–belih. Đurićković prolazi po desnoj strani, Ostojić istrčava, na sreću lopta završava pored leve stative. U 72. minutu Spartak je izjednačio. Nakon  prekršaja nad Čečarićem, Stojković je izveo slobodan udarac sa desne strane, a Nemanja Nikolić glavom prosledio loptu u mrežu Partizana. Vodila se velika borba na terenu, Beograđani su pokušavali da dođu do novog vođstva, ali bezuspešno. Dobro postavljena odbrana Spartaka im nije dozvolila da je nadmudre. Tavambin pokušaj zaustavio je Ostojić, dok je Tošić izveo slobodan udarac i poslao loptu preko gola.

Odigrali su "golubovi" bez kalkulacija, delovali su mnogo organizovanije i spremnije od Partizana, koji je večeras nastupio bez nekoliko važnih igrača, ali okosnica tima je bila suprotstavljena ekipi sa severa Bačke.

Subotičani su bili bolji rival u ovom derbiju i ostaje žal što nisu trijumfovali, ali protiv aktuelnog prvaka koji je obezbedio evropsko proleće i bod mlade ekipe trenera Veselinovića vredan je pobede.

Posle poslednjeg sudijskog zvižduka fudbaleri i stručni štab požurili su da pozdrave manju grupu navijača Spartaka, koja je po hladnom i kišnom vremenu bodrila tim i pomogla da ostvari odličan rezultat.

Partizan - Spartak Ždrepčeva krv 1:1 (0:0)
Tošić 48' - Nikolić 72'

Partizan: Stojković - Radin, Ostojić, Mitrović, Antonov - Everton - Tošić, Suma (od 46. Solomon), Pantić (od 74. Ilić), Janković (od 45. Đuričković) - Tavamba.

Spartak: Ostojić - Stojković, Kerkez, Ćalasan, Hajdin - Jočić (od 83. Torbica), Šimura - Čečarić (od 73. Abaz), Ivanović, Savković - Nikolić.

Fudbal: Spartak igrao 1:1 sa Partizanom u Beogradu

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 6 godina i 4 meseca
Komentara: 21
Pregleda: 2650
Povezane teme

fudbalski klub spartak

fudbalski klub partizan

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.